A mi kis falunk jeleneteinek meghatározó részét egy Pilisszentlélek nevű kis településen veszik fel. Tavaly februárban egy helyi lakos, Reményi János beperelte a sorozatot gyártó Content Factory Kft-t egy jelenet miatt. A sértett 2019-ben tudta és engedélye nélkül három másodperc erejéig szerepelt a 4. évad 4. epizódjában.

hirdetés

A bíróság első fokon Reményi Jánosnak adott igazat, azonban a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla felülvizsgálta és megváltoztatta a bíróság döntését. A felperes és jogi képviselője azonban felülvizsgálati kérelemmel éltek, így harmadfokon folytatódott a per. A Kúria eljárási jogszabálysértésre hivatkozással a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a Győri Ítélőtáblát. A Magyar Nemzet írta meg, hogy szűk egy évet követően most megszületett a végső döntés, mely Reményi Jánosnak adott igazat:

„Megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon látható filmsorozat gyártója, amikor korábban a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba – ezt állapította meg jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla. A produkciós cégnek 300 ezer forint sérelemdíjat és 2,6 millió forint perköltséget kell megfizetnie”

– olvasható az újság online cikkében. Reményi János a Magyar Nemzettel az közölte, hogy a sérelemdíj összegét jótékony célra, az egykori pilisszentléleki pálos kolostor romjainak rendbetételére fordítja.

Frissítés: szerda 9:45: Cikkünk megjelenése óta reagált A mi kis falunk gyártója. A Content Factory Kft ugyanis él a felülvizsgálati kérelmével, így az ügy a Kúrián folytatódik. Az erről szóló friss cikkünk itt olvasható.

hirdetés

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei