A mi kis falunk jeleneteinek meghatározó részét Pilisszentléleken, Esztergomhoz tartozó 300 fős településen veszik fel. A munkálatok a helyi lakosok életét picit néha felkavarhatják, azonban most ennél többről van szó, ugyanis a sorozatot készítő Content Factory Kft-t beperelték egy jelenet miatt. A Magyar Nemzet írta meg, hogy Reményi János, helyi lakos 2019-ben tudta és engedélye nélkül három másodperc erejéig szerepelt a 4. évad 4. epizódjában.

hirdetés

A sértett a Tatabányai törvényszékhez fordult, a bíróság pedig kötelezte az alperest, hogy tizenöt napon belül kérjen levélben bocsánatot és fizessen Reményi Jánosnak 300 ezer forint sérelemdíjat, valamint az 1 634 800 forintos perköltséget. A sértettet képviselő ügyvéd, Gaudi-Nagy Tamás megjegyezte, hogy próbáltak peren kívül megegyezni, azonban a Content Factory Kft ettől elzárkózott. Az ominózus jelenetet viszont utólag kivágták az epizódból.

A gyártócég azzal védekezett, hogy a 4. évadra vonatkozó forgatási rend minden helyi lakos számára ismert volt és a helyi önkormányzatot is tájékoztatták róla. A vádlott szerint, aki arra sétál, az ráutaló magatartással engedélyt ad rá, hogy felvételt készítsenek róla. A bíróság az indoklást nem fogadta el, első fokon pedig Reményi Jánosnak adott igazat. Arról egyelőre nincs információ, hogy A mi kis falunkat gyártó Content Factory Kft fellebbez-e a döntés ellen.

hirdetés

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2

Két új műsorvezető csatlakozik az RTL Reggelihez

Hétvégi, Drága örökösök különkiadása lesz az RTL vadonatúj vetélkedőjének

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese