Az orvosi dráma sorozat, a New Amsterdam – Vészhelyzet New Yorkban 2018. szeptemberében debütált Amerikában az NBC csatornán és hazánkban sem kellett sokat várni rá. A VIASAT3 2019 február 25-én tűzte műsorára, a második évadot azonban már az AXN sugározta 2020. március 19-től. Idén pedig az RTL Klub kezdte el vetíteni január 4-től, jelenleg pedig a 2. évad 15. részénél tartanak. A széria a magyar nézők körében ezen a csatornán érte el igazán a népszerűségét, sikerét látva pedig nem meglepő hogy az anyacsatornához tartozó Coolon március 5-től elkezdték újra ismételni az első évadot.

A Dr. Eric Manheimer memoárján, a Tizenkét páciens: Élet és halál a Bellevue Klinikán című íráson alapuló széria 3. évada március 2-án debütált a tengerentúlon. Az első rész a koronavírus-járvány első hullámával kezdődik, az évad pedig arról szól, hogy az egészségügyi rendszer hogyan hagyja hátra a legkiszolgáltatottabbakat ebben a helyzetben. Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) és csapata meg kell küzdjen a járvány által feltárt egészségügyi ellátás hibáival, Max azonban nem elégszik meg a hibás rendszer helyreállításával. Elhatározza, hogy helyette egy jobbat épít fel.

Az alkotók korábban már szerettek volna egy influenzajárvány köré épített történetet készíteni, azonban ezt a tervüket a jelenleg a világban tomboló COVID-19 miatt módosították. A készítők és a csatorna még nem jelentette be, hogy összesen hány epizódos lesz a legújabb szezon. Mivel azonban az első évad 22, a második a járvány miatt 18 részes lett, így nagyjából most is hasonló epizódszámra számíthatunk. Az új etap első része az Egyesült Államokban gyengébben teljesített, mint a 2. évad átlaga és befejező része.

Az NBC már korábban berendelte a produkció 4. és 5. szezonjait is, így a következő években biztosan velünk marad a széria. Sőt elképzelhető, hogy hamarosan egy testvérsorozatot is kaphat. Az NBC Entertainment vezetője, Paul Telegdy is megerősítette, hogy nyitottak a spinoff gondolatára, és egy egész univerzumot is eltudnak képzelni a sorozathoz. Azt még nem tudni, hogy itthon a New Amsterdam 3. évada mikor és melyik csatornán érkezik.

Hétfőtől új műsorrend lesz a TV2-n, két nagy produkció is visszatér a csatornára

Ötmillió dollárra perlik a Netflixet A vezércsel miatt

Vasárnap indul a Toldi legújabb feldolgozása

Megvannak a Totem 1. évadának győztesei

Előzetest kapott Netflix népszerű pszichothrillerjének 3. évada

Újabb fotók szivárogtak ki a Trónok harca előzménysorozatának forgatásáról