Áprilisban a Netflix közzétette a legfrissebb, első negyedéves gyorsjelentését. Ebből kiderült, hogy a streaming szolgáltató 200 000 előfizetőt veszített az előző negyedévhez képest. A kedvezőtlen adatok bejelentése után a platform részvényei 35 százalékot zuhantak, ami nagyjából 54 milliárd dollárral csökkentette a Netflix piaci értékét. Emiatt most a leépítés mellett döntöttek a cég vezetői.

Külföldi sajtóértesülések szerint a 11 000 alkalmazottjából 150-től megválik a szolgáltató. Az elbocsátottak nagy része az USA-ban dolgozott valamilyen kreatív pozícióban, filmes vagy tévés részlegen. A Netflix egyik szóvivője azt mondta a Deadline-nak, hogy azért van szükség a leépítésre, mert lassult a cég növekedése, ezért csökkenteniük kell a kiadásaikon is.

A Netflix nagy átalakulások előtt áll. Korlátozni szeretnék a jelszómegosztásokat, ugyanis a becslések szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyenesen a szolgáltatást. Ezen kívül már idén bevezetnék a reklámokat egy új – a jelenlegieknél olcsóbb – csomag keretein belül.

18 új sorozat, vagy friss évad érkezik júliusban a Netflixre

Egy évad után elkaszálták az HBO egyik új sorozatát

Egy ukrán és egy dán sorozatot mutat be a TV2 Csoport

Premierözön a filmek terén is: 19 újdonság érkezik júliusban az HBO Max-ra

Hamarosan indul az Elárulva 2. évada

Hétfőtől teljesen átalakulnak a TV2 estéi – itt a csatorna júliusi műsorrendje