A Netflix 2022 első negyedévében 200 ezer előfizetőt veszített az előző negyedévhez képest, így a streaming szolgáltató feliratkozóinak száma 10 év után most először csökkent. A kedvezőtlen adatok bejelentése után a platform részvényei 35 százalékot zuhantak, ami több mint 50 milliárd dollárral csökkentette a Netflix piaci értékét. A cég azt is közölte, hogy a következő negyedévben további 2 milliós veszteségre számítanak. A cég bizonytalan jövőképe miatt William Ackman, az egyik legismertebb amerikai befektető szerdán eladta az 1,1 milliárd dolláros Netflix-befektetését, így több mint 400 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el.

A hatalmas csökkenés mögött több tényező is állhat. Hatalmas szerepet játszik benne az, hogy a Netflixet az oroszok Ukrajna ellen indított inváziója miatt leállították Oroszországban, ugyanis így nagyjából 700 ezer felhasználó távozott a streamingóriástól. Emellett a hatalmas infláció és a rivális platformok által kínált további lehetőségek miatt is veszíthetett a Netflix előfizetőket.

Valószínűleg ez a zuhanás az oka annak is, hogy azt tervezik, megszüntetik a fiókmegosztást. Néhány napja mi is megírtuk, hogy a Netflix korlátozni szeretné a jelszómegosztásokat, mivel a becslések szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a szolgáltatást. Annak ellenére, hogy a platform korábban többször is ellenezte a reklámok megjelenését, a vezérigazgató, Reed Hastings nemrég elismerte, hogy könnyen lehet, hogy ők is bevezetik egy olcsóbb csomag keretein belül.

18 új sorozat, vagy friss évad érkezik júliusban a Netflixre

Egy évad után elkaszálták az HBO egyik új sorozatát

Egy ukrán és egy dán sorozatot mutat be a TV2 Csoport

Premierözön a filmek terén is: 19 újdonság érkezik júliusban az HBO Max-ra

Hamarosan indul az Elárulva 2. évada

Hétfőtől teljesen átalakulnak a TV2 estéi – itt a csatorna júliusi műsorrendje