Néhány órával ezelőtt a Netflix közzétette a legfrissebb, első negyedéves gyorsjelentését, mely a kiemelkedő profit ellenére negatív lett. A streaming szolgáltató ugyanis elveszített 200 000 előfizetőt az előző negyedévhez képest. Ebben hatalmas szerepe van annak, hogy a Netflixet leállították Oroszországban, ugyanis így nagyjából 700 000 felhasználó távozott a streaming szolgáltatótól. Ezután a médiavállalat vezérigazgatója, Reed Hastings két fontos bejelentést is tett – számolt be róla a thenextweb.com.

hirdetés

Először is a Netflix korlátozni szeretné a jelszómegosztásokat, ugyanis a becslések szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a szolgáltatást. A cég nem szüntetné meg teljesen ezt a lehetőséget, viszont extra díjat számolna fel a jelszómegosztás után. Hastings szerint ennek bevezetése körülbelül egy évet vehet igénybe. Három dél-amerikai országban – Chilében, Peruban és Costa Ricában – már tesztelik is az új rendszert.

A másik bejelentés ennél jóval meglepőbb. A Netflix korábban többször is ellenezte a reklámok bevezetését, sőt Hastings 3 évvel ezelőtt tagadta azokat a híreszteléseket, miszerint a streaming szolgáltatónál megjelenhetnek a fizetett hirdetések. Ennek ellenére a vezérigazgató most elismerte, hogy könnyen lehet, hogy a Netflixnék is bevezetik a reklámokat. Hastings szerint egy olcsóbb csomagban megjelenhetnek a hirdetések, ugyanis vannak olyan fogyasztók, akik alacsonyabb árak mellett elviselnék ezeket.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része