Szeptember elején jelentették be, hogy 25 év után átnevezik az RTL Klubot RTL-re, a névváltoztatást pedig egy teljes arculatváltás is kíséri. Korábban Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese és programigazgatója nyilvánosságra hozta, hogy a változtatás október 22-én, a szombati X-Faktor alatt valósul meg. A műsor idei évadának első élő adásában a kereskedelmi csatorna el is búcsúzott a kezdetek óta használt RTL Klub elnevezéstől.

hirdetés

Miller Dávid, az X-Faktor műsorvezetője felidézte, hogy amikor az RTL Klub 25 évvel ezelőtt elindult, ő csupán egy éves volt, most pedig ő búcsúztatja a csatorna nevét. Ezt követően feltartotta a mikrofonját, és a képernyő bal felső sarkában megjelent az új nevet tartalmazó friss logó. A csatorna arculata is megújult, amit a nézők már a névváltoztatást követő első reklámblokk során láthattak. Az arculati elemek egy részében az RTL meghatározó képernyősei szerepelnek.

A tévétársaság közleményben tudatta, hogy az RTL főcsatornájának tartalmi zsánerei és egyéb, nem arculati jellemzői változatlanok maradnak. A következő hetekben, az anyacsatornához hasonlóan, több lépcsőben szinte minden adó és digitális termék arculatot vált majd. Alább megtekinthető a pillanat, amikor a 25 éves RTL nevet és arculatot váltott:

hirdetés

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit