Az áprilisi premierek után most bemutatjuk milyen sorozatos újdonságok érkeznek májusban a Netflixre. A következő hónapban 11 vadonatúj szériával és 2 friss évaddal bővül a streaming szolgáltató kínálata. Többek közt elérhetővé válik egy népszerű sorozat 3. évada, Benedict Cumberbatch új minisorozata és egy könyves adaptáció is. A kínálat igazán sokszínű, ugyanis amerikai, spanyol, török, dél-koreai, brit, indiai, görög és nigériai produkciók közül is válogathatunk.

A Bridgerton család

Május 1-jén debütált az Őszintén szólva (Frankly Speaking) 1. évada. A dél-koreai romantikus vígjátéksorozatban egy elismert bemondó hirtelen elveszíti öncenzúrázó képességét adásban. Ez felkelti egy televíziós író figyelmét, és meghívja őt a varietéműsorába. Szintén ezen a napon érkezett a platformra egy vadonatúj indiai drámaszéria, a Csillogó gyémántok: Kurtizánok birodalma (Heeramandi: The Diamond Bazaar). A 8 részes produkcióban a fondorlatos Mallikajaan egy előkelő bordélyház úrnője. Azonban most egy új rivális az uralkodását fenyegeti, miközben lázadás készülődik Indiában a brit elnyomás ellen.

hirdetés

2-án került be a kínálatba a Jeff Daniels főszereplésével készült minisorozat, a Talpig férfi (A Man in Full). Egy kegyetlen ellenségekkel és hirtelen csőddel szembenéző atlantai ingatlanmágnás mindent megtesz azért, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra, amikor a birodalma darabokra hullik. A 6 epizódból álló drámaszéria Tom Wolfe azonos című regényének adaptációja.

Május 3-tól lesz megtekinthető a Képeslapok Mumbaiból (Postcards) című nigériai drámasorozat 1. etapja. Amikor egy egyedülálló nigériai anya Indiába repül orvosi vizsgálatra, utazása mindenki életére hatással lesz, akivel találkozik. 4-én lesz a premierje a Rendkívüli család (Atypical Family / Hi-eo-ro-neun A-nib-ni-da-man) 12 részből álló 1. szezonjának. A dél-koreai alkotásban az egykor különleges szuperképességekkel megáldott család a modern élet problémái miatt elveszíti szupererejét. Azonban egy napon egy rejtélyes nő mindent megváltoztat.

9-én válik elérhetővé a Bodkin 7 epizódos 1. évada. A dramedy története szerint egy szedett-vetett podcaster csapat titokzatos, évtizedekkel ezelőtti eltűnések nyomába ered egy bájos ír kisvárosban, amely sötét, vészterhes titkokat rejteget. Ugyanezen a napon debütál egy új török romantikus vígjátéksorozat, a Köszi, jöhet a következő (Thank You, Next / Kimler Geldi Kimler Geçti). Egy fájdalmas szakítást követően egy fiatal ügyvédnő fejest ugrik a modern randizás zavaros világába, a legjobb barátai rendületlen támogatásával. A főszereplőt A kígyók úrnőjéből ismert Serenay Sarikaya alakítja.

Május 16-án jön a streaming szolgáltatóra A Bridgerton család (Bridgerton) 3. etapjának 4 részes első fele. Penelope úgy dönt, hogy nem epekedik tovább Colin iránt és a fiú távollétében elkezd férjet keresni. Lehetőleg olyat, aki megadja neki a szabadságot, hogy Lady Whistledownként folytassa kettős életét. Colin az utazásáról visszatérve próbál ismét a lány barátja lenni és segít neki férjet találni, azonban minél többet van Penelope közelében, annál inkább kezd rájön, hogy többet érez iránta. Az évad második felvonása szűk egy hónappal később, június 13-án érkezik a Netflixre.

Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető A sziget zenésze (Maestro in Blue) 2. etapja. A görög drámasorozat története szerint egy zenész egy festői szépségű szigeten készül fesztivált rendezni, ahol nem várt románcba bonyolódik. Emellett mások gondjainak a sűrűjében találja magát. 17-én debütál egy vadonatúj dél-koreai thriller-vígjátékszéria, A nyolcas műsor (The 8 Show / Deo Eiteu Syo). Nyolc ember, akik egy rejtélyes nyolcemeletes épületben rekedtek, csábító, de veszélyes vetélkedőn vesznek részt, ahol az idő múlásával pénzhez jutnak.

Május 23-án kerül be a kínálatba A gumis (Tires). A vígjátéksorozat 1. szezonja 6 részből áll. A produkció egy autójavító műhely szorongó és képzetlen örökösét, Willt követi nyomon, aki megpróbálja megmenteni apja üzletét a csődtől, annak ellenére, hogy unokatestvére és most már alkalmazottja, Shane állandóan kínozza.

30-án lesz a premierje a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Eric című brit pszichológiai thriller szériának. A 6 epizódos minisorozat az 1980-as évek New Yorkjában játszódik. A bábszínész Vincentnek eltűnik a kilencéves fia, Edgar. Az esetet követően a férfi egyre ingatagabb viselkedése elidegeníti őt a barátaitól és a családjától. Vincent az alkoholba menekül, és meggyőződik arról, hogy fia megtalálásában Eric, az életnagyságú bábja segíthet neki. A produkció egy részét Magyarországon forgatták.

Május 31-én érkezik a streaming szolgáltatóra egy friss spanyol drámasorozat, az Ebből elég (Raising Voices / Ni una más). A 8 részből álló történet szerint, amikor egy 17 éves lány bejelenti az iskolában, hogy megerőszakolták, az azt követő nyomozás fenekestől felforgatja az életét, és próbára teszi a kapcsolatait.

A Disney+ májusi újdonságairól itt, a SkyShowtime legnagyobb premierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese