Május 21-én az HBO Maxot leváltotta a Max. A streaming szolgáltató a legfontosabb filmpremiereket teszi közzé, így 23 kiemelt egész estés produkciót mutatunk be, amelyek júniustól lesznek megtekinthetőek a platformon. Ezek között sztárok főszereplésével készült produkciók, tavaly és idén megjelent mozifilmek, népszerű franchise-ok részei és magyar alkotások is megtalálhatóak.

Csábító leckék

Június 1-jén érkezik a platformra Buda Flóra Anna Cannes-i filmfesztivál díjas 27 című rövid animációs filmje. A 27 éves, önmagát kereső Alíz még a szüleivel él, amit szélsőséges életmóddal kompenzál, és egy átmulatott éjszaka után balesetet szenved. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető a Betlehemi történet (Journey to Bethlehem). A keresztény musical a popdalokat humorral és régi karácsonyi klasszikusokkal vegyíti, miközben Mária, József és a kis Jézus születésének történetét meséli el.

Ugyanekkor válik elérhetővé a Jurassic Park öt filmje is. A franchise egy Costa Rica-i szigeti vidámparkban élő, ámokfutó génmanipulált dinoszauruszokra összpontosít. Szintén a hónap első napján kerül be a kínálatba a Brad Pitt, Claire Forlani és Anthony Hopkins főszereplésével készült Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black). A romantikus drámában William Parrish rosszul lesz és megérinti a halál szele. Hamarosan egy jóképű férfi, Joe Black állít be a házába, aki a Halál mestestesülése. Joe Black meglátja a férfi gyönyörű lányát, Susant, és alkut köt Williammel, aki így haladékot kap a halál elől, amíg Joe Black megízleli az emberi létet.

Június 2-tól lesz megtekinthető a Maxon Taylor Russell és Timothée Chalamet közös romantikus horror-drámája, a Csontok meg minden (Bones and All). Egy fiatal lány, aki a társadalom peremén küzd a túlélésért egy hosszú útra indul a 80-as évek Amerikájában, amely során találkozik egy jogfosztott csavargóval. Azonban minden út visszavezet a rémisztő múltjukhoz, és egy végső megmérettetéshez, amely eldönti, hogy a szerelem túléli-e másságukat.

6-án érkezik a platformra a Dakota Johnson főszereplésével készült Rendben vagyok? (Am I OK?). A romantikus filmben a 32 éves Lucy élete egy későbbi szakaszában ébred rá, hogy az ellenkező nemmel folytatott randevúi soha nem végződnek mással, mint egy kézfogással, mivel valójában nem vonzódik a férfiakhoz. Régi barátnője segítségével próbálja meg rendezni az életét és előbújni, de a folyamat a barátságukat is próbára teszi.

Június 7-én jön a streaming szolgáltatóra a Barry Seal: A beszállító (American Made). Az igaz történetet feldolgozó filmben megismerhetjük Barry Sealt, aki pilótaként Pablo Escobar kartellének szállítója lett. A férfit később beszervezte a CIA, és így az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre. 9-től lesz nézhető a Maxon a Creed III. Adonis Creed bajnok lett, és a lába előtt hever a világ. Régi haverja, Damian azonban kiszabadul a börtönből, és forr benne a düh. Be akarja bizonyítani, hogy igazából neki jár a cím. Adonis csak akkor győzhet, ha mindent kockára tesz: ő nagyon sokat veszíthet, az ellenfele viszont semmit.

14-én kerül be a kínálatba A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin). Colin Farrell és Brendan Gleeson közös dramedyjében Pádraic és Colm barátsága minden előzmény nélkül véget ér. Pádraic, húgával és egy zűrös ifjúval az oldalán, kész mindent elkövetni, hogy helyrehozza a dolgokat. Szintén ekkor válik elérhetővé az Anthony Hopkins főszereplésével készült Hannibal. A thriller története szerint a világ legrémesebb gonosztevője megszökött és Firenzében él. Egyik áldozata fel akarja őt kutatni, Hannibalt azonban csak egyetlen személy tudja Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök.

5 hónappal a magyar mozis premiert követően, június 15-től a Maxon is megtekinthető lesz Jenna Ortega és Martin Freeman thriller-drámája, a Csábító leckék (Miller’s Girl). Miller tanár úr találkozik Cairóval, a tehetséges és szép diákkal. A lány megkörnyékezi az irodalomtanárt, és egyre messzebb sodródnak a tanagyagtól. A 18 éves Cairo olyan szenvedélyeket ébreszt a férfiben, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek. A lány azonban kiszámíthatalan, és mivel író akar lenni, mindig gondoskodik egy váratlan fordulatról.

Szintén ezen a napon érkezik a platformra a Quentin Tarantino által rendezett Django elszabadul (Django Unchained). Egy profi fejvadász hálából felszabadítja Djangót a rabszolgaságból, és elindulnak, hogy megkeressék a férfi feleségét. A nyomok egy ültetvény tulajdonosához vezetnek, aki a rabszolgáit gladiátorküzdelemre képezi ki. A két férfinak sikerül bejutni a birtokra, de vajon kijutnak onnan? 20-án jön a Maxra Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker közös sci-fi-je, az Érkezés (Arrival). Egy elit csapat megalakul annak érdekében, hogy kiderítsék, hogy a világszerte titokzatos űrhajókkal megjelent idegeneknek mi a szándékuk, és veszélyt jelentenek-e az emberiségre.

7 hónappal a mozis bemutató után, június 21-én a platformon is elérhetővé válik a Moldovai Katalin által rendezett Elfogy a levegő című dráma. Az irodalomtanár Ana a diákjaival és a kollégáival is jó kapcsolatot ápol. Egy szülő azonban váratlanul feljelenti, mert kifogásolja, hogy két francia költő közötti kapcsolatot bemutató filmet ajánl a tanulóknak. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, és mindenki ellene fordul.

Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba A menü (The Menu) című horror-vígjáték. Egy fiatal pár, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étteremben vacsorázzanak. A séf fényűző menüt állít össze, ami tartogat néhány váratlan meglepetést. Ugyanekkor érkezik a Maxra a 2018-ban megjelent Halloween. A horrorfilmben Laurie Strode újra szembeszáll Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

Június 21-én válik elérhetővé a Gyilkos Halloween (Halloween Kills) című horrorfilm. Laurie Strode, lánya és unokája abban a hiszemben vannak, hogy végre megszabadultak Michael Myerstől, azonban a férfinek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából. A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és saját kezükbe veszik a dolgokat, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető a James McAvoy főszereplésével készült Széttörve (Split). Három lányt elrabol egy férfi, akinek 23 különböző személyisége van, nők és férfiak egyaránt. A tinédzsereknek meg kell próbálniuk elmenekülniük tőle, mielőtt egy mindennél félelmetesebb 24. személyiség is megjelenik.

7 hónappal a hazai mozis premiert követően, 28-án jön a streaming szolgáltatóra az Egy zuhanás anatómiája (Anatomy of a Fall / Anatomie d’une chute). A francia drámában egy sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

A SkyShowtime legnagyobb júniusi újdonságait itt, a Disney+ premierjeit pedig itt ismertettük. A Netflix új szériáiról és friss évadairól itt írtunk. A Max sorozapremierjeit itt mutattuk be.

hirdetés

Bemutatjuk a hét legnagyobb streaming premierjeit

Sikerült megállapodni, nem tűnnek el a TV2 Csoport csatornái az egyik kábelszolgáltatónál

Új helyszínről jelentkezik az RTL több műsora is

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek júliusban a Prime Videóra

25. heti nézettség - 8 éves nézettségi rekordot dönthetett a Skócia – Magyarország mérkőzés

Ezt lehet tudni a jövő héten érkező 4. Beverly Hills-i zsaru filmről