2020 decemberében a Disney bejelentette, hogy 10 új Star Wars sorozatot fognak készíteni az elkövetkezendő években. Ezek közül már megjelent a The Mandalorian 2 szezonja, az Obi-Wan Kenobi, az Andor 1. évada, a Boba Fett könyve 1. etapja, valamint animációs szériák is érkeztek a Disney+-ra. Most cikkünkben összeszedtük azokat az új Star Wars sorozatokat és friss évadokat, amelyek a következő két évben érkeznek a streaming szolgáltatóra.

Ahsoka

2021 májusában indult el és augusztus 13-án ért véget a Disney+-on a Star Wars: Rossz osztag (The Bad Batch) 1. évada. Az animációs sorozat folytatását 2021 augusztusában rendelték be, amely 3 nappal ezelőtt, január 4-én, dupla epizóddal debütált a streaming szolgáltatón. A széria a 99-es Klónerő elit és kísérleti katonáit követi nyomon. A genetikai mutációkkal rendelkezők csoportja, a Rossz Osztag merész zsoldos küldetéseket vállal a klónháborúkat követően. A széria ugyanis közvetlenül A klónok háborúja után játszódik.

hirdetés

A Mandalóri (The Mandalorian) 1. szezonja 2019 végén debütált a Disney+-on, a 2. etap pedig egy évvel később jelent meg. A 8 epizódos új etap premierdátumát korábban többször is megváltoztatták, december elején azonban nyilvánosságra hozták a végleges dátumot. A 3. szezon március 1-jén indul a Disney+-on. A sorozat legújabb évadának forgatását 2021 őszén kezdték el, és március végén fejezték be. A folytatásban Din Djarin és Grogu ismét egymásra talál és új kalandban vesznek részt. Mivel Din Djarin korábban levette a sisakját, ezért azzal is szembe kell nézzen, hogy a mandalórik kitaszítják maguk közül. A 3. szezonban a Vissza a jövőbe Dokijaként ismert Christopher Lloyd is szerepelni fog.

The Mandalorian

2021 szeptember 22-én debütált a Star Wars: Látomások (Star Wars: Visions) 1. szezonja, amely kilenc rövidfilmet tartalmaz különböző alkotóktól. Tavasszal érkezik az anime antológia sorozat folytatása, amely nem kizárólag a japán animációs filmek jellegzetes stílusát fogja megidézni, hanem más országokéit is. A 2. évadban ugyanis amerikai, chile-i, brit, francia, spanyol, dél-afrikai és indiai stúdiók műveit is látni fogjuk a különböző részek során.

Szintén tavasszal fog debütálni egy vadonatúj animációs sorozat, a Star Wars: Young Jedi Adventures. A történet a Köztársaság Fénykorában játszódik, és egy csapat ifjoncot követ nyomon, akik küldetésekre indulnak, és végül megtanulják a jedivé váláshoz szükséges értékes készségeket: az együttérzést, az önfegyelmet, a csapatmunkát, a türelmet és a barátságot.

Star Wars: Látomások

Idén lesz a premierje az Ahsoka című minisorozatnak, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor debütál majd. Ahsoka a Star Wars-animációs szériákban mutatkozott be, majd a The Mandalorian második évadában tűnt fel, Rosario Dawson alakításában. A karakter saját sorozatának forgatása tavaly május elején kezdődött el. Öt évvel A Jedi visszatér és a The Mandalorian 2. évadának vége után Ahsoka a galaxisban utazik, hogy megkeresse Thrawn főadmirálist. A Star Wars kánon legendás gonosztevője még sosem tűnt fel élőszereplős változatban. A főszerepet alakító Rosario Dawson mellett Hayden Christensen is szerepelni fog benne, aki ismét Anakin Skywalker bőrébe bújik.

Május végén bejelentették, hogy Skeleton Crew címen újabb produkció érkezik 2023-ban, azonban arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor. A széria főszereplője Jude Law, rendezője pedig Jon Watts lesz. A 8 epizódból álló sorozat forgatása szeptemberben kezdődött el. A történet középpontjában 10 év körüli gyerekek egy csoportja áll, akik elvesznek a Star Wars univerzumában. Annak ellenére, hogy a gyerekeken lesz a hangsúly, nem kifejezetten kiskorúaknak szánják a szériát. A Skeleton Crew cselekménye ugyanakkor játszódik, mint A mandalóri és a Boba Fett könyve.

Andor

Az Andor 1. etapjának szeptember 21-én indult a streaming szolgáltatón, és november 23-án ért véget. A 2., és egyben utolsó szezon vélhetően legkorábban 2024-ben jön majd a streaming szolgáltatóra. A Zsivány egyes előzménysorozatának folytatását  novemberben kezdték el forgatni. A Cassian Andor utazására és a Birodalom elleni lázadásra fókuszáló sorozat egy 5 éven át tartó történet. Az első évet a 12 epizódból álló 1. etap ölelte fel, míg a maradék 4 esztendő a szintén 12 részes 2. évadban fog kibontakozni, és ott fejeződik majd be, ahol a Zsivány egyes eseményei elkezdődnek.

A The Acolyte megjelenése 2024-ben várható, erról azonban egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor lesz a premierje. A széria forgatása tavaly október végén kezdődött el. A Leslye Headland által készített sorozat a mozifilmeket több száz évvel megelőző Köztársaság Fénykorába repíti vissza a nézőket. A 8 részes széria a gonosz erőkkel és a galaxis sötét titkaival is foglalkozni fog. Egy egykori padawan újra összeáll jedi mesterével, hogy egy bűncselekmény-sorozat után nyomozzanak, de az erők, amelyekkel szembesülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták. A főszereplőket Amandla Stenberg (Gyülőlet, amit adtál) és Squid Game sztárja, Lee Jung-jae játszák.

hirdetés

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei