A tél első hónapja során még novembernél is jóval több, 47 egész estés alkotás válik elérhetővé a streaming szolgáltatón. Ezek közt az év egyik legnagyobb mozifilmje, 10 magyar produkció, ikonikus produkciók, animációs filmek és számos nagy név főszereplésével készült alkotás is található, így lesz mit nézni a platformon a hűvös esték és az ünnepek folyamán.

Barbie

December 1-jén rengeteg újdonság érkezett a streaming szolgáltatóra. Ekkortól nézhető Angyalossy Eszter és Szőke Dániel közös filmje, az Utolsó esély. Az 50 éves Dodi elhatározza, hogy megtanul longboardozni és azon táncolni. Összebarátkozik egy tinédzserrel, Sandrával, aki hajlandó őt tanítani, majd egymást segítik a gyógyulás felé. Szintén ezen a napon került be a kínálatba A hangya és a tücsök. A 10 perces rövidfilm Hajnóczy Péter novellája alapján készült.

hirdetés

1-je óta tekinthető meg Reszeli-Soós András Café Marylin című rövidfilmje. A történet szerint a népszerű szinkronszínészt meghívják egy találkozóra, ahol szembesül azzal, hogy vendéglátójának hangja szinte teljesen megegyezik az övével. A beszélgetésük során kiderül, hogy a férfi jóval többet tud róla, mint amit a bulvárban megírtak róla. Ugyanekkor vált elérhetővé egy újabb magyar alkotása, az Amok. Az animációs filmben, miután Clyde egy furcsa balesetben elveszíti barátnőjét, valamint jó megjelenését és nyugodt kedélyét, szembe kell néznie Legbelső Törpéjével.

A Marvel rajongóinak is kedvezett az HBO Max, ugyanis december első napján 3 Pókember-film is jött a platformra. A Tom Holland főszereplésével készült Pókember: Hazatérésben (Spider-Man: Homecoming) új ellenségekkel küzd meg a szuperhős. Megérkezett a streaming szolgáltatóra a film folytatása, a Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far From Home) is, melyben a főhős európai vakációja során Mysterio-val harcol. Az Oscar-díjas Pókember: Irány a Pókverzum (Spider-Man: Into the Spider-Verse) című animációs film is elérhetővé vált, amiben Miles Morales még az eredeti Pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik.

Szintén ezen a napon került be a kínálatba Thandiwe Newton és Chris Pine közös thirllerje, A múlt pengéi (All the Old Knives). Amikor egy CIA-ügynök emberéletekbe kerülő információkat szivárogtat ki, egy veterán ügynököt bíznak meg, hogy távolítsa el a téglát. Szintén ekkortól tekinthető meg a platformon a 2016-os Ben Hur. A történelmi filmben a címszereplő herceg hősies története tárul a nézők elé, akit fogadott testvére, Messala hamisan árulással vádol, majd megalázva és családjától elszakítva rabszolgaságba kényszerül.

December 1-jén érkezett a platformra a Z, a hangya (Antz) című animációs film is. A kis munkáshangya álma, hogy elnyerje a gyönyörű Bala hercegnő szívét, ezért rábeszéli katonahangya cimboráját, hogy cseréljen vele helyet. Ugyanekkortól tekinthető meg a Fargo. Egy minnesotai autókereskedő pénzügyi gondjait egy eredeti ötlettel akarja megoldani; elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki az apósától. Az események azonban tragikus fordulatot vesznek, az ügyben pedig egy helyi, terhes seriffnő nyomoz.

Szintén ezen a napon vált elérhetővé a Hotel Transylvania trilógia, így gyerekek, vagy akár az egész család egymás után nézheti meg a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnakot, a Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jót és a Hotel Transylvania 3.: Szörnyen rémes vakációt, melyekben Drakula gróf és társainak története bontakozik ki.

December 5-én került be a kínálatba az Eőszakik (In Burges). Ray és Ken profi bérgyilkosok, akiket a főnökük kényszervakációra küld. Elutaznak a belgiumi Bruges-be, ahol több érdekes emberrel is megismerkednek, köztük a titokzatos Chloe-val, aki elcsavarja Ray fejét. 6-án vált elérhetővé a 2012-es Tüskevár. A Fekete István azonos című regényén alapuló filmben Tutajos a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével.

Szintén 6-án érkezett a streaming szolgáltatóra egy hazai animációs film, a Macskafogó 2. – A Sátán macskája. A dzsungel mélyén élő macskák továbbra sem hagytak fel az egerek üldözésével. A küzdelemből nem maradhat ki Fusimisi professzor találmánya, és persze Grabowski sem. 7-től megtekinthető a Besence Open című dokumentumfilm. Egy Baranya megyei, szegény faluban egy megnyert pályázat által teniszpálya épült, egy profi teniszedző fáradozásainak köszönhetően pedig napi tréningbe kezdenek a falusiak.

December 8-án kerül be a kínálatba a Till Attila által rendezett Pánik. Harminc éves korára Zsuzsi mindent elért, amire csak nő vágyhat, ám egy nap kiderül, hogy pánikbetegsége van. Amikor a szerelme is elhagyja, Zsuzsi önként bevonul a Pánik Klinikára, ahol egy terapeuta veszi kezelésbe. Szintén ezen a napon jön a platformra az Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman) című krimi. Cassie mindenki szemében egy ígéretes lány volt, azonban egy rejtélyes esemény kisiklatta a sorsát. Egy váratlan találkozás esélyt adhat neki, hogy jóvátegye a tévedésit.

Ugyanekkor válik elérhetővé az Egyiptom hercege (The Prince of Egypt) is. Az animációs filmben Mózes történetét láthatjuk, ahogy rabszolgából herceg, majd felszabadító válik belőle. 9-én Tom Hanks 3 filmje is bekerül a kínálatba. A Philadelphia – Az érinthetetlen Andrew Beckett történetét mutatja be, aki egészen addig képes titokban tartani, hogy a saját neméhez vonzódik, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat, ahol dolgozott elbocsátja, ám a férfi nem nyugszik bele a döntésbe.

December 9-től lesz megtekinthető az Egy kivételes barát (A Beautiful Day in the Neighborhood). Tom Junodnak, a cinikus újságírónak semmi kedve interjút készíteni a kedvelt műsorvezetővel, Fred Rogerszel. A beszélgetés nem úgy alakul, ahogy Fred eltervezte, és az interjú hatására mindkettejük élete örökre megváltozik. Szintén ekkor érkezik az HBO Maxra a Philips kapitány (Captain Phillips) című dráma is. A film a nyílt tengeren, 2009 áprilisában történt eseményeket dolgozza fel. Richard Phillips teherhajó-kapitány Afrika partjainál túszként ajánlotta fel magát egy négyfős szomáliai kalózcsoportnak, hogy ezzel megvédje legénységét.

10-én válik elérhetővé az Apolonia, Apolonia című dokumentumfilm. A produkcióban feltárul a lengyel-francia Apolonia fejlődéstörténete, aki a mai kozmopolita életmód képviselője. 11-én kerül be a kínálatba egy ikonikus horrorfilm, A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs). Sir Anthony Hopkins és Jodie Foster alkotásában Hannibal Lecter évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, ám az FBI-nak a segítségére van szüksége, ugyanis valaki a módszerét másolja. Clarice Starling különleges ügynöknek a bizalmába kell férkőznie, de nincs könnyű dolga.

5 hónappal a hazai mozis premiert követően, december 15-től az HBO Maxon is megtekinthető lesz a Barbie. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült vígjátékban Barbie a rózsaszín tökéletes világból kilép a valóságos világba annak érdekében, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

15-én jön a platformra Bogdán Árpád Boldog új élet című játékfilmje is. A középpontban egy lakótelepi lakásban élő, roma fiú áll, aki nevelőotthonban nőtt fel. Egy nap volt utógondozójától kap egy ajándékot; a dossziét, amely a gyerekkorát feldolgozó aktákat tartalmazza. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető Az első kettő. A hazai romantikus filmben egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolatban él, a tervezett házasságuk pedig váratlan kudarcba fullad. Egy napjuk van eldönteni, hogyan folytatják tovább, miközben egy álomképbe kapaszkodnak.

December 15-én érkezik a streaming szolgáltatóra a Vidék (Land) című pszichológiai dráma is. Edee egy felfoghatatlan eseményt követően képtelen kapcsolatot tartani a világgal, és visszavonul a Sziklás-hegység vadonjába. Miután egy helyi vadász visszahozza a halál széléről, meg kell találnia a módját, hogy újra igazán élni tudjon. Ugyanekkor kerül be a kínálatba George Clooney rendezése, az Iskola a pult mentén (Tender Bar). A J. R. Moehringer azonos című emlékiratából készült filmdrámában egy fiatal író számtalan álmot kerget. A nagybátyja bárjában, a pult mellett tanulja meg a vendégektől, hogy mit is jelent felnőni.

21-én válik elérhetővé a Mariah Carey: All I Want for Christmas is You című animáció. A produkcióban a fiatal Mariah Carey egy kiskutyát kér karácsonyra. A karakter hangját az énekesnő kölcsönzi és három híres dala is felcsendül a filmben. 22-től lesz megtekinthető a Pókember: Irány a Pókverzum folytatása, a Pókember: a Pókverzumon át (Spider-Man: Across the Spider-Verse). Miles Morales átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék.

December 22-én kerül be a kínálatba a Pókember: Minden út nem hazaúthoz vezet (Spider-Man: All Roads Lead to No Way Home) című dokumentumfilm is. A produkció retrospektív utazást nyújt a Pókember-univerzumba új és archív interjúkkal, helyszíni felvételekkel és különleges meglepetésekkel. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető a Sisi és én (Sisi & Ich). A történelmi dramedyben Irma grófnő Görögországban találja Sisi császárnőt, távol az udvari etikettektől. Szabadságban élnek, de bármennyire is ellenáll Irma és Sisi, az út végzetes lesz számukra, és örökre összeköti őket.

22-én válik elérhetővé a 2003-as Pán Péter (Peter Pan) is. A Darling család gyermekeit meglátogatja Pán Péter, aki elviszi őket Sohaországba. Ott azonban épp háború dúl a gonosz kalóz ellen. Szintén ezen a napon jön a streaming szolgáltatóra Gwyneth Paltrow és Joseph Fiennes közös romantikus vígjátéka, a Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love). Az író alkotói válságban szenved, ám amikor találkozik Lady Violával, azonnal szerelmes lesz és visszatér az ihlete. Azonban Erzsébet királynő parancsára a hölgynek hozzá kell mennie Lord Wessexhez.

December 25-én érkezik az HBO Maxra a David Lynch által rendezett Kék bársony (Blue Velvet). A thrillerben Jeffrey Beaumont egy levágott fület talál a mezőn, ám a rendőrségen senki nem jelentette a balesetet. Beül egy bárba, ahol elbűvöli az énekesnő, akit bizarr viszony fűzi a várost rettegésben tartó férfihoz. Szintén ezen a napon került be a kínálatba Az ember gyermeke (Children of Men) című sci-fi. 2027-ben, egy olyan kaotikus világban, amelyben a nők valahogyan terméketlenekké váltak, egy korábbi aktivista beleegyezik, hogy segít egy csodával határos módon terhes nőt egy tengeri menedékhelyre szállítani. Ám hamarosan kiderül, hogy ő nem egyszerű menekült.

29-től lesz megtekinthető a Holtak hajnala (Dawn of the Dead). Egy ápolónő, egy rendőr, egy fiatal házaspár, egy üzletkötő és egy agresszív, húsevő zombikat előidéző világméretű járvány más túlélői egy középnyugati bevásárlóközpontban keresnek menedéket. Ugyanekkor jön a platformra a Bruce Willis főszereplésével készült Bosszúvágy (Death Wish). Dr. Paul Kersey tapasztalt baleseti sebész, aki azzal töltötte az életét, hogy életeket mentett. A családját brutális támadás éri, Paul pedig megelégeli a rendőrség tétlenségét, ezért az elkövetők nyomába ered.

Szintén december 29-től lesz megtekinthető a Freaky című horrorfilm. Millie Kessler, gimnazista lányt megtámadja egy sorozatgyilkos, ám egy varázstőr miatt testet cserélnek. A lány rájön, hogy kevesebb mint 24 órája van, mielőtt a változás véglegessé válik. Ugyanezen a napon válik elérhetővé Taika Waititi filmje, a Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople). Az új-zélandi dramedyben Ricky új nevelőszülőkhöz kerül. Egy váratlan tragédia miatt azonban újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, ezért a hegyekbe menekül. Nevelőapja megtalálja, ám a dzsungelben ragadnak, miközben országos körözést adnak ki rájuk.

29-én kerül be a kínálatba a Fantomszál (Phantom Thread) című romantikus dráma is. A produkció középpontjában Reynold Woodcock, a híres szabó áll, aki a brit divatvilág központi alakja. Az agglegény találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával, aki múzsája és szeretője lesz, a megtervezett életét azonban szétzilálja a szerelem. Ugyanekkor érkezik a streaming szolgáltatóra a Croodék folytatása, a Croodék: Egy új kor (The Croods: A New Age). Az őskori család kihívója, a Jobbágy família, ám amikor új veszély fenyegeti őket, félre kell tenniük az ellentéteiket.

31-től lesz megtekinthető egy újabb animációs film, a Mr. Peabody és Sherman kalandjai (Mr. Peabody & Sherman). A különleges kutya időutazógépet épít, amit a gazdája engedély nélkül használ, és ettől összekuszálódik az idő és a történelem. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba az Áve, Cézár (Hail, Caesar!) című vígjáték. A sztárok garmadáját felvonultató produkció Hollywood aranykorába repíti a nézőket. Nyomon követhetjük egy nagy stúdió problémamegoldójának egy napját, amikor számos akadályt kell elhárítson.

Az HBO MAX decemberi sorozatpremierjeit itt, a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat pedig itt mutattuk be. A Disney+ kínálatába bekerülő produkciókról itt, míg az RTL+ év végi újdonságairól itt írtunk.

hirdetés

Újabb nagy nemzetközi streaming szolgáltató indul Magyarországon

29. heti nézettség - Hatalmasat tarolt a Forma-1: Magyar Nagydíj

Ők 32-en lesznek a idei Sztárbox versenyzői - íme a teljes lista

Leleplezték a Farm VIP 5. évadának versenyzőit

Megvan, hogy mikor indul az Újratervezés 4. évada a TV2 Klubon

Kiderült, hogy kik lesznek a Sztárbox idei évadának műsorvezetői és kommentátorai