Az HBO-tól június elején beszéltek először arról, hogy egy magyar realityt készítenek az HBO Maxra. A hónap végén kiderült, hogy a produkciót az ebben a műfajban egyik legtapasztaltabb szakember, Rubin Kristóf cége, a Free Monkeys Production gyártja. A producer akkor csupán annyit mondott, hogy egy teljesen más fajta reality lesz, mint amit a magyar közönség eddig megszokott, nyáron forgatják és várhatóan 2023-ban mutatják majd be. Nem sokkal később, július elején robbant a hír, az HBO a kontinens északi és közép-európai országaiban – így hazánkban is -, felhagy a helyi gyártású produkciókkal. A hírt elsőként lehozó portál akkor azt írta, hogy a már gyártásban lévő produkciókat folytatják, azonban az is lehetséges, hogy az elkészült alkotásokat más platformoknak fogják eladni. Ezzel kiderült, hogy a Besúgó 2. évada biztosan nem készül el, viszont a korábban említett és júliusban előkészítés alatt álló realityről az elmúlt hét hónapban semmilyen hír nem érkezett, így nem lehetett tudni, hogy mi lesz vele. Egészen mostanáig!

hirdetés

A médiavállalat szerda délelőtt bejelentette, hogy augusztusban leforgatták az első HBO Maxra készült magyar realityt. Végre elárulták a produkció címét is, mely A híd (The Bridge) lesz, aminek a Banijay spanyol formátum az alapja. A műsorvezetője a korábban újságíróként tevékenykedő, és az egyik legnépszerűbb youtuberként ismert Magyarósi Csaba lesz. Az pedig, hogy az HBO kommunikál a produkcióról, a SorozatWiki értelmezése szerint szinte biztosan azt jelenti, hogy nem fogják eladni és bár egyelőre még nem tudni mikor, de az HBO Maxon várható a bemutatója.

A híd című produkcióban egy csapat idegen találkozik a vadonban, és csak egy közös van bennük: mindannyian a 30 milliós nyereményt akarják. A pénz mindössze 250 méterre van tőlük, ám ahhoz, hogy elérjék azt, össze kell fogniuk. Csapatként versenyt futnak az idővel, miközben egyenként is erkölcsi dilemmákkal szembesülnek. A produkció helyszíne az erdélyi Bélesi tó környéke.

Az HBO tájékoztatása szerint már régóta tervezték, hogy az amerikai HBO Maxon sikerrel futó realityhez hasonlóan itthon is belekóstolnak a non-scripted műfajba. A választás az öt országban, köztük Ausztráliában, Brazíliában és Angliában már ismert és szeretett A híd című formátumra esett.

A csatornánkon megtalálható tartalmak a minőségi szórakoztatás élményét nyújtják, ennek megfelelően kerestünk olyan reality műsort mely egyszerre hat az érzelmekre és a felmerülő morális dilemmáival elgondolkodtat. Úgy gondoltuk ez a történet jól fog rezonálni a nézők hétköznapi dilemmáival. A híd (The Bridge) formátumban egy festői és szinte izolált természetben feszül egymásnak a közösség és az egyéni érdek, miközben a játékosok küzdelmével látványosan épül a nyereményhez vezető út

– nyilatkozta Závorszky Anna, az HBO producere.

A Híd egy összetett történet az elejétől a végéig, nincsenek benne formalizált elemek, semmi hasonló nem volt még a magyar piacon. Ennek a történetnek az a célja, hogy a szereplők felépítsenek egy hidat, és ezzel párhuzamosan híd keletkezzen az emberek között is

– mondta Rubin Kristóf, a Free Monkeys Production producere.

Magyarósi Csaba, produkció házigazdája

A formátumról A híd magyar műsorvezetője is elmondta a véleményét:

Nagyon tetszett ennek a műsornak az üzenete, hogy a szereplőknek össze kell fogniuk és közösen kell alkotni, megépíteni valamit a semmiből. Ez szerintem 2022-ben, Magyarországon különösen fontos és a műsor nézése közben talán mindannyian tanulhatunk valamit az együttműködés erejéről”

– foglalta össze gondolatait a Magyarósi Csaba.

hirdetés

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei