Az Mfor.hu hétfőn megírta, hogy augusztus végén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 4,5 milliárd forintért ingatlan albetéteket vásárolt a TV2 Csoporttól. A vagyonkezelő cég a TV2 Róna utcai székházának egyes részeit vette meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) számára. A Media1 azóta azt is megtudta, hogy a TV2 Csoport székházaként használt terület nagyjából fele már több évtizede az NFI-hez tartozott. Ez azt jelenti, hogy a tévétársaság a székház jelentős részét, valamint több tévéstúdióját már eddig is bérleti szerződés alapján használhatta.

hirdetés

Most augusztusban pedig a tévétársaság tulajdonát képező terület száz százaléka is átkerült az NFI-hez, így a Media1 értesülései szerint egyáltalán nem marad a TV2 Csoportnál. A médiavállalat ennek ellenére állítólag nem hagyná el a Róna utcai egykori Mafilm-épületet, hanem visszabérelné azokat a területeket, melyekre szüksége van.

A TV2-nek 1997-es indulása óta ez az épületkomplexum a székháza. A tévétársaság összes alkalmazottja a Róna utcában dolgozik, a saját gyártásű produkciók, valamint a hírműsorok is itt készülnek. A TV2-vel szemben a közmédia és az RTL egyszer már költözött, utóbbi ráadásul 2024-ben újra székházat vált.

hirdetés

Újabb nagy nemzetközi streaming szolgáltató indul Magyarországon

29. heti nézettség - Hatalmasat tarolt a Forma-1: Magyar Nagydíj

Ők 32-en lesznek a idei Sztárbox versenyzői - íme a teljes lista

Leleplezték a Farm VIP 5. évadának versenyzőit

Megvan, hogy mikor indul az Újratervezés 4. évada a TV2 Klubon

Kiderült, hogy kik lesznek a Sztárbox idei évadának műsorvezetői és kommentátorai