Az RTL Magyarország története során jelenleg a második székházából működik, mely a XXII. kerületben a Nagytétényi úton található. 2005-ben költöztek ide, ahol azon 5 tévéstúdiók közül, amikben készülnek a tévétársaság műsorai, 4 itt található. A médiavállalat most bejelentette, hogy 19 év után, 2024-ben új székházba költöznek, a Városligettel szemben. Innentől nagy változás lesz, hogy az RTL irodái és a szórakoztató műsorok és sorozatok stúdiói már nem egy helyen lesznek. Részletek az RTL Magyarország közleményében:

Látványterv az RTL Magyarország új székházáról

Hosszú távú bérleti szerződést kötött a WING és az RTL Services Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt. szolgáltató cége az újjászülető Liget Center és a Liget Auditórium irodaházak közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesére. A Városligettel szemben, történelmi környezetben történő, teljesen a bérlő igényeire szabott műemléki felújítás, valamint fejlesztés eredményeként 2024-re kialakuló épület komplexumba költözik az RTL Magyarország központja és hírstúdiói.

hirdetés

Modern, belvárosi irodaházba költözik 2024-ben az RTL Magyarország, amely fő bázisként funkcionál majd az ország piacvezető médiavállalatának valamennyi dolgozója számára. Az új székház nem mindennapi belső kialakítása számos lényeges szempont figyelembevételével zajlik. A vállalat hosszútávon hibrid munkavégzésre rendezkedik be, melynek során a kollégák az irodában töltött munkanapok mellett otthonukból is dolgoznak. Az irodaépület kialakítása így nem csupán a legújabb trendeknek megfelelően zajlik majd; a vírushelyzet után levont tapasztalatok alapján, az átalakult igényekhez és az új munkafolyamatok sajátosságaihoz igazodva egy teljes mértékben modern munkakörnyezet kerül kialakításra open office jelleggel, a különböző részlegek számára dedikált, de jól elkülöníthető területekkel, shared desk rendszerrel.

Így néz ki a tévétársaság jelenlegi székháza

Régi és új találkozása

A korábbi tradicionális irodai környezetet egy sokkal aktívabb és rugalmasabb funkcionális tér váltja majd, amely a Liget Center műemlék épületének értékmegőrzésével egyidejűleg jön létre a 2024 közepére tervezett költözést megelőzően. Ezen felül, igényeire szabott, teljeskörű műemléki felújítás után modern, A+ kategóriás média komplexummá alakul át a Városligeti fasorra néző Liget Auditórium épülete, amelyben az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hírstúdiók kapnak helyet. Ugyanakkor a szórakoztató műsorok nagystúdiói más helyszínen kerülnek majd kialakításra. Ugyanitt kávézóként újul meg a hajdani kongresszusi épület patinás büfé terme, valamint a tervek szerint a Reggeli című magazinműsort is innen sugározzák majd. A Liget Center irodaépület Dózsa György út felé tájolt földszintjén közösségi teret, kávézót, továbbá úgy nevezett, Experience Centert és Visitor Lounge-ot hoz létre a fejlesztő, amelyek a vendégek és üzleti partnerek számára nyújtanak majd lehetőséget találkozók és bemutatók bonyolítására, illetve a kényelmes várakozásra.

A költözés előkészítésének első fázisában az RTL Magyarország jelenlegi székházában az új térkoncepciók tesztelése történik a munkatársak bevonásával. A visszajelzések alapján három építész stúdió munkája közül választja majd ki a vállalat az új székház belsőépítészeti kivitelezőjét.

Az RTL Magyarország székházának 2-es stúdiója, melyben többek között A mi kis falunkat is forgatják. Az új székháztól külön lesznek majd a nagyobb méretű stúdiók.

Újra életre kel a tekintélyes épületegyüttes

A Liget Center és a Liget Auditórium 1948 és 1950 között Perczel Károly, Perényi Imre, Preisich Gábor, Gádoros Lajos és Szrogh György tervei alapján épült, az átadás után pedig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetsége (MÉMOSZ) székházaként szolgált, majd a rendszerváltást követően a Liget Center épületet Erick van Egeraat stúdiója tervezte át bérelhető irodaházzá. Az Auditórium épülete az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, az állapota jelentősen leromlott, ezért is döntött az új tulajdonos-fejlesztő a WING a Liget Center átalakítása és az Auditórium épület teljesen új funkcióval ellátott életre keltése mellett.

„Vezető ingatlanvállalkozásként küldetésünk a Budapest arculatát meghatározó magyar építészeti örökség megőrzése, és új, gazdasági- és közösségi szempontból egyaránt hasznos funkcióval való megtöltése. Ezért is kiemelt fontosságú számunkra, hogy az elhanyagolt, de potenciált hordozó épületeket új életre keltsük – ilyen a Liget Center és Auditórium is. A WING egyedülálló tapasztalattal rendelkezik az egyéni igényeket teljeskörűen kiszolgáló, komplex ingatlanfejlesztések területén és ez mára az alaptevékenységünk részévé vált. A WING vezető vállalatok partnere, azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. A vállalat nevéhez számos székház és komplexum fejlesztése kötődik, többek között az ország legmodernebb és legnagyobb irodaháza, a Magyar Telekom székháza, valamint az Ericsson és a Siemens-evosoft Duna-parti székháza is.”

– mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

A WING a magyar irodapiac meghatározó szereplője, amely számos műemléki felújítást is véghez vitt – úgy, mint a Máriássy Ház, a Millenáris Irodaház, vagy az Andrássy út 66 szám alatti irodaház-, a jól ismert, modern irodaházprojektjei mellett, melyeket a Magyar Telekom, az Ericsson, a Siemens-evosoft, az E.ON, a GE Oil&Gas, az MTV, az Allianz, az EU vagy a Philip Morris vállalatok részére valósított meg.

„Az RTL Magyarország Budapest belvárosának egyik leggyorsabban fejlődő részébe, egy műemléki, de a modern igényeknek mindenben megfelelő irodaházba költözik 2024-ben. Mindez nemcsak azt jelenti, hogy modern médiavállalatként és technológiai cégként egyre nagyobb figyelmet fordítunk a hibrid munkavégzéshez szükséges korszerű munkaterek kialakítására, de egyben szimbóluma is az RTL elköteleződésének: hosszútávon, a hazai hagyományokra építve, de mindenkor a legmodernebb eszközökkel szeretnénk jelen lenni a magyar piacon”

– mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

A Városliget adta lehetőségek kihasználása

A megújuló Városliget a következő fontos turisztikai és üzleti negyede lehet Budapestnek. Az épületegyüttes a Dózsa György út és Városliget fasor által határolt saroktelken található, szemben az új Néprajzi Múzeum épületével. Az épület a belvárosban, mégis nyugodt zöld környezetben helyezkedik el – a Kisföldalattival, illetve számos buszjárattal és trolival könnyen elérhető a város szinte bármelyik pontjából, és közel esik a Nyugati és Keleti pályaudvarokhoz is. A közelben élelmiszerboltok, bankok, ATM, gyógyszertár és éttermek is megtalálhatók, valamint az épület szomszédságában található Városliget sportolási és rekreációs lehetőséget is biztosít az épület leendő dolgozói számára.

A fejlesztés főtervezője a 2005-ben alapított TIBA Építész Stúdió, a szerződéskötés menete során a bérlőt a Colliers Magyarország Kft. nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég és a CMS Budapest ügyvédi iroda, a bérbeadót pedig a DLA Piper ügyvédi iroda képviselte.

„A bérlőképviseleti és munkatér tanácsadási feladataink ellátása során kiemelten fontos volt egy olyan új munkatér koncepció kialakítása mely ösztönzi a kollaborációt és a kreatív munkavégzést az RTL Magyarország munkavállalói számára és már támaszkodik a pandémia során gyűjtött remote working tapasztalatokra is. E koncepció megvalósításához a Liget Center és Auditórium épületegyüttese ideális megoldásnak bizonyult. A tárgyalások során a WING az elejétől kezdve teljesértékű partner volt a bérlői szempontok teljesítésében, így biztosak vagyunk benne, hogy az RTL Magyarország minden egyes dolgozója örömmel fogja birtokba venni új irodaházát 2024 közepén”

– mondta Ecsődi Miklós, a Colliers International iroda bérbeadási üzletágának igazgatója.

hirdetés

Pokoli rokonok: Dobó Kata főszereplésével új napi sorozatot forgat Hámori Barbara az RTL-nek

Meghalt Donald Sutherland

Azonnali hatályú, minden hétköznap esti programot érintő műsorváltozás az RTL-en

Bejelentették a Yellowstone utolsó évadának folytatásának amerikai és magyar időpontját

Elindult a forgatása és új szereplők csatlakoztak a Trónok harca egyik új spinoffjához

Vadon Jani és Klein Dávid is vadonatúj műsorral jelentkezik ősszel a Spektrumon