Nemrégiben leírtuk itt, hogy többek közt a boszorkák is nagy népszerűségnek örvendenek a tévés palettán, nem csak a zombik és a vámpírok. Azt gondolná az ember, hogy a természetfelettiről szóló, keménykedős sorozatok főleg az HBO-n találhatóak, ám a True Blood kivételével nem így van. Ebből kiindulva összegyűjtöttük, milyen új fantasykat kellene képernyőre vinnie a csatornának.

Első körben ott van a Setét Torony, mely Stephen King nagyívű könyvsorozata, hét kötetből áll és akik olvasták végig, mind azt mondják többnyire, hogy oda-vissza kenterbe veri mind a Harry Pottert, mind A Gyűrűk Urát. Van benne időutazás, dimenzióváltás, egy klasszikus westernhős, na meg egy feketébe öltözött fickó, aki a sivatagon át menekül. Szó volt arról, hogy filmek és sorozat formájában feldolgozzák King bámulatos történetét, azonban a dolog megmaradt terv szintjén, azonban a könyvek epizodikus jellege és sokszínűsége miatt, na meg a temérdek kemény harc és szexjelenet okán működne leginkább a sztori az HBO-n.

De ott van még Neil Gaiman képregénye, a The Sandman, amiben az Álom ember alakú istene harcol saját mitológiájával. Ez az a képregénysorozat, ami ténylegesen bebizonyította, hogy ez a műfaj is kezelhető művészi és irodalmi értékkel rendelkező elbeszélésmódként. Az American Gods című szintén mitológiai feldolgozás érkezik majd lassan a mestertől az HBO-ra, így a csatorna egy esetleges siker esetén akár el is gondolkozhatna egy komolyabb együttműködésen Gaimannal.

A Walking Dead sikereiből kiindulva akár a zombiapokalipszis is jó ötlet lehetne a tévétársaságnak, erre pedig tökéletes lenne a Z Világháború. Igen, készült már egy film ugyanezzel a címmel, Brad Pitt főszereplésével, de el tudnánk viselni, ha az interjú jellegű könyvhöz hasonló, visszaemlékezéses sorozat is elterjedne. Nem csak az a giccsparádé, amit a mozifilmben láttunk. Mert van azért pár olyan szakember a csatorna közelében, aki a túlélők zsigeri rettegését és megtört hangvételét szépen képernyőre tudná vinni.

hirdetés

A képregényekhez visszatérve a Watchmen (képünkön) megtört hősei is lubickolnának az HBO drámáinak jellegzetesen durva hangvételében, de egy merész húzással még azt is el tudnánk képzelni, hogy akár Frank Herbert Dűnéjét adaptálja a csatorna. Mert a Dűne bizony majdnem olyan, mint a Trónok harca, csak épp az űrben játszódik. És többet drogoznak benne.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra