A Sztárbox a tavalyi ősz legnézettebb produkciója volt és idén is új évaddal jelentkezik majd az RTL-en. A nagyszabású showműsor azonban folyamatosan kapja a sokmilliós bírságokat, ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint 12-es helyett, 16-os korhatár besorolással kellett volna adniuk és így el sem lehetett volna kezdeni 21 óra előtt. Korábban, januárban és februárban is egy-egy adás miatt megbírságolták az RTL-t, majd április első felében további 5 adás miatt büntették meg a médiavállalatot. Akkor azt lehetett hinni, hogy mivel a Sztárbox összes adását megbírságolták, már nem kap a csatorna újabb büntetést a produkció kapcsán. Most kiderült, hogy mégis.

hirdetés

8 millió forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Kanapéhuszárok két epizódja miatt, melyben a Sztárbox jelenetei voltak láthatóak.

“A Kanapéhuszárok két, vizsgált epizódjában nem az eredeti, élőben sugárzott Sztárbox-jeleneteket játszották le, hanem azok szerkesztett változatát. A műsorszám azt mutatta be, hogy a „kanapéhuszárok”, akik között egy család is volt négy kiskorú gyermekkel, hogyan reagálnak a látottakra. A médiaszolgáltató a Kanapéhuszárokat a III. korhatári kategóriába sorolta (tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott), az epizódokat ugyanakkor tizenhat éven aluliak számára nem ajánlottként (IV. korhatári kategória) kellett volna klasszifikálni, figyelemmel arra, hogy a tizenhat évesnél fiatalabb kiskorúak személyiségfejlődését a műsorszámban halmozottan előforduló erőszakos jelenetek és azok következményeinek közvetlen ábrázolása, valamint az erőszakos jelenetekre és a sérülésekre reflektáló, intenzív félelmi reakciók bemutatása negatívan befolyásolhatta. Ezért a testület adásonként 4 000 000 forint, azaz összesen 8 000 000 forint bírságot rótt ki az RTL-re”

– áll az NMHH részletes indoklásában.

Ezen kívül arról is beszámolnak, hogy a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint bírsággal sújtotta a jogsértés ismételtsége miatt.

hirdetés

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei