A Sztárbox a tavalyi ősz legnézettebb műsora volt, mind a 7 adása hatalmas sikerrel ment az RTL-en. A nagyszabású showműsorból idén érkezik a 2. évad a csatornára. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa korábban, januárban, majd februárban is egy-egy adás miatt megbírságolta az RTL-t, amiért álláspontjuk szerint 12-es helyett, 16-os korhatár besorolást kellett volna alkalmazniuk, így a produkciót csak 21 óra után vetíthették volna. Április 9-én pedig újabb 5 epizód miatt büntették meg a médiavállalatot, ezúttal 30 millió Ft összegben, melyet a csütörtöki napon hoztak nyilvánosságra.

hirdetés

“A testület álláspontja szerint a showműsor további 5 epizódja esetében is téves volt az RTL által választott, 12+ korhatári kategória. A műsorsorozat kifogásolt részei az erőszakos jelenetek és az erőszak következményeinek reflexió nélküli bemutatása miatt a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatták, ezért azokat 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelzéssel kellett volna műsorra tűzni a IV. korhatári kategóriának megfelelő időpontban, tehát 21 óra után.”

– olvasható a Médiatanács közleményében.

Ezen kívül arról is beszámolnak, hogy a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint bírsággal sújtotta a jogsértés ismételtsége miatt. A mostani döntéssel a Sztárbox 2023-as évadának mind a 7 adást megbüntették, mely azt is jelenti, hogy nem várható további bírság. Arról egyelőre nincs hír, hogy az RTL elfogadja-e ezeket a bírságokat, vagy pedig bírósághoz fordul.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese