A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa február elején 10 millió forintos bírságot rótt ki az RTL-re a Sztárbox november 5-i epizódja miatt. A Médiatanács szerint a műsorszám halmozottan előforduló erőszakos jeleneteket tartalmazott, ezért a rosszul megválasztott korhatári kategória miatt kapott büntetést. Most pedig újabb bírságot kapott a tévétársaság a Sztárbox miatt.

hirdetés

Lezárult a Médiatanács nézői bejelentés nyomán indított újabb eljárása, amelynek során a testület a tavaly november 19-én vetített Sztárbox adást vizsgálta. A közvetítést az RTL 12 éven aluliak számára nem ajánlott besorolásban vetítette 19:30-tól. Azonban a Médiatanács döntése értelmében a műsorszámot a benne halmozottan előforduló erőszakos jelenetekre tekintettel 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lehetett volna műsorra tűzni.

Emiatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 10 millió forintos büntetést szabott ki az RTL-re, valamint a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezték a tévétársaságot. A jogsértés ismétlődő jellege miatt a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét is 50 ezer forint bírsággal sújtotta a testület.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része