A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa február elején 10 millió forintos bírságot rótt ki az RTL-re a Sztárbox november 5-i epizódja miatt. A Médiatanács szerint a műsorszám halmozottan előforduló erőszakos jeleneteket tartalmazott, ezért a rosszul megválasztott korhatári kategória miatt kapott büntetést. Most pedig újabb bírságot kapott a tévétársaság a Sztárbox miatt.

hirdetés

Lezárult a Médiatanács nézői bejelentés nyomán indított újabb eljárása, amelynek során a testület a tavaly november 19-én vetített Sztárbox adást vizsgálta. A közvetítést az RTL 12 éven aluliak számára nem ajánlott besorolásban vetítette 19:30-tól. Azonban a Médiatanács döntése értelmében a műsorszámot a benne halmozottan előforduló erőszakos jelenetekre tekintettel 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lehetett volna műsorra tűzni.

Emiatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 10 millió forintos büntetést szabott ki az RTL-re, valamint a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezték a tévétársaságot. A jogsértés ismétlődő jellege miatt a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét is 50 ezer forint bírsággal sújtotta a testület.

hirdetés

Simán lement az RTL+-on a szexuális zaklatás felvétele - ezt tudni eddig a VV botrányról

Megszűnhet a Mentorház az X-Faktor idei évadában

Meghalt Bob Newhart, az Agymenők sztárja

ValóVilág: Szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség

Megérkezett magyar szinkronnal az egyik streaming szolgáltatóra a 2024-es Zorro sorozat

Még júliusban véget ér a ValóVilág az RTL+-on és a Coolon