A Netflix decemberi sorozatpremierjeit követően most bemutatjuk milyen filmek érkeznek az év utolsó hónapjában a streaming szolgáltatóra. A 21 novemberi újdonság után most némileg kevesebb, 15 egész estés produkció jön a platformra. Többek közt betekintést nyerhetünk a nyomozók, a szörnyek, az arisztokraták és a bérgyilkosok világába, valamint karácsonyi filmeket is nézhetünk. Török, mexikói, norvég és indai produkciók közül is válogathatunk majd.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma

December 1-jén debütál a Troll című norvég fantasy. A norvég hegyekben egy robbantás felébreszt egy szunnyadó trollt, aki ezer év jégben töltött fogságot követően Oslo felé veszi az irányt. A kormány kinevez egy bátor paleontológust, hogy állítsa meg a szörny halálos ámokfutását. Szintén a hónap első napjától lesz megtekinthető egy indiai musical, a Qala is. A harmincas években játszódó történet középpontjában egy múltja által kísértett tehetséges énekesnő áll, akinek a karrierje felfelé ível. Eközben a lány a siker, az anyja megvetése és a saját kétségeinek súlya alatt szenved.

hirdetés

2-án kerül be a Netflix kínálatába a D. H. Lawrence 1928-as regénye alapján készült Lady Chatterley szeretője (Lady Chatterley’s Lover). A romantikus drámában a boldogtalan házasságban élő arisztokrata szenvedélyes viszonyt kezd a férje vidéki birtokán élő vadőrrel. Connie döntés elé kényszerül: kövesse a szívét, vagy térjen vissza férjéhez, és töltse be a szerepet, amelyet a társadalom elvár tőle. Ugyanekkor érkezik a streaming szolgáltatóra A jövő harcosai (Warriors of Future / Ming yat zin gei). A hongkongi sci-fiben amikor egy pusztító növényt hordozó meteor lecsap, az öngyilkos osztagnak csak órák állnak rendelkezésre, hogy megmentsék posztapokaliptikus városukat a teljes összeomlástól. A filmet augusztusban mutatták be a hongkongi mozikban.

December 6-án válik elérhetővé egy lengyel ünnepi alkotás, a Karácsonyi kiszállítás (Delivery by Christmas / Jeszcze przed swietami). A romantikus vígjáték története szerint egy rosszindulatú munkatárs szabotálása után a futárlánynak és egy segítőkész ügyfélnek a megfelelő személyeknek kell kézbesíteni az elkallódott karácsonyi ajándékokat. 7-én érkezik a Lángoló türelem (Burning Patience / Ardiente Paciencia) című chilei filmdráma. Mario egy fiatal halász, aki arról álmodik, hogy költő lesz. Pablo Neruda postásaként kap munkát, amikor a legendás író Chiléből való száműzetése után a városba költözik. Mario-ban ezt követően még jobban lángra lobban a vágy, hogy költő legyen, és álmai nőjének udvaroljon.

Szintén ezen a napon lesz a premierje a Házassági alkalmazásnak (The Marriage App / Matrimillas). Az argentin romantikus vígjátékban a rossz házasságban vergődő párnak reményt ad egy mókás alkalmazás, amely a jó cselekedeteket jutalmazza. Egy idő után azonban eluralkodik rajtuk a megszállottság. 14-én jön a platformra a Hiszek a Mikulásban (I Believe in Santa). Öt havi boldog randizás után Lisa megrémül amikor megtudja, hogy Tom még mindig hisz a Mikulásban. A lány azonban egyáltalán nem kedveli az ünnepet. Ideje vajon, hogy adjon még egy esélyt a karácsonynak?

December 15-én érkezik egy indonéz akciófilm, A nagy 4-es (The Big Four). Egy rendőrnő az apja halála ügyében nyomoz. Egy nyomot követve egy távoli trópusi szigetre jut, ahol kiderül, hogy az apja haláláért felelős férfi egy bérgyilkoscsoport vezetője. A lánynak össze kell fognia az apja által kiképzett bűnözőkkel – négy nyugdíjas bérgyilkossal, akik már alig várják, hogy újra akcióba lendülhessenek. 16-án válik elérhető a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája (Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths / Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades) című mexikói vígjáték-dráma. Az elismert újságíró és dokumentumfilmes hősies önvizsgálatot tart, hogy megbékéljen a múlttal, a jelennel és az identitásával. A film november 18-án debütált a mexikói mozikban.

Szintén 16-án kerül be a streaming szolgáltató kínálatába a Magánóra (Private Lesson). A török romantikus vígjátékban a magát magántanárnak kiadó Azra titokban diákoknak ad tanácsokat az élet- és szerelmi céljaik eléréséhez, ám semmi sem megy zökkenőmentesen. 20-án érkezik egy mexikói vígjáték, az Áldatlan karácsony (A Not So Merry Christmas / Reviviendo la Navidad). A film története szerint a tündér által megátkozott Chuy arra ébred, hogy leélt egy teljes évet, de arra van ítélve, hogy csak a karácsonyra emlékezzen. Mostantól kezdve minden egyes évben.

December 23-án jön a Netflixre a 2019-ben megjelent Tőrbe ejtve folytatása, a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma (Glass Onion: A Knives Out Mystery). A Daniel Craig főszereplésével készült krimiben Benoit Blanc, a világhírű nyomozó ezúttal Görögországba utazik, hogy felgöngyölítsen egy techmilliárdost és az ő eklektikus baráti társaságát övező rejtélyt. A filmben szerepel még Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson és Dave Bautista is.

25-én érkezik a Tony-díjas musical adaptációja, a Matilda – A musical (Roald Dahl’s Matilda the Musical). Egy éles eszű és élénk képzelőerőjű különleges lány vakmerő lépéseket tesz, hogy megváltoztassa az életét, amelynek csodálatos eredményei lesznek. 30-tól lesz megtekinthető Adam Driver és Greta Gerwig közös alkotása, a Fehér zaj (White Noise). Az abszurd vígjáték egy családról szól, akik a szerelemmel, a halállal, valamint egy mérgező gázfelhővel néznek szembe. Egy vonatbaleset következtében ugyanis mérgező felhő szabadul fel, amely a történet és a szereplők fölé tornyosul. A család igyekszik megtalálni a boldogságot, miközben a körülöttük kibontakozó mérgező világ egyre bizonytalanabbá válik.

A Netflix decemberi sorozatpremierjeiről itt, míg a Disney+ következő havi újdonságairól itt írtunk részletesen.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát