Több új sorozat és friss évad premierjét jelentette már be a Netflix 2022-re. Vannak, amelyek már pontos megjelenési dátumot is kaptak, azonban a legtöbbről csak annyit lehet tudni, hogy jövőre érkeznek. Most összeszedtük, milyen folytatásokat és újdonságokat várhatunk a következő évben a streaming szolgáltató kínálatába.

hirdetés

Az év első hónapján rögtön 13 újdonság érkezik a Netflixre. Januárt a Szerelem rendelésre (Plan Coeur / The Hook Up Plan) 3. és egyben utolsó évada nyitja, majd jön a EWS: Az új generáció (Rebelde) első etapja, A klub (The Club/ Kulüp) első szezonjának 5 részes második fele, a Páros küldetés (Undercover) 3. évada, egy vadonatúj japán thriller sorozat, Az újságíró (The Journalist) és az After Life – Mögöttem az élet utolsó, 3. etapja.

Érkezik egy friss természetfeletti horror sorozat, A 81-es számú archívum (Archive 81), az Ozark utolsó, 4. szezonjának első fele, egy új portugál produkció, a Nyári munka (Summer Heat / Temporada de Verão) és a Sadie és Lay Lay kalandjai (That Girl Lay Lay) első etapja. Ebben a hónapban debütál egy új sci-fi sorozat A kémnő visszatér (In From the Cold), egy újabb horror sorozat, a Feria: A legsötétebb fény (Feria: the Darkest Light) és a Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban (The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window) is. Ezekről a januári premierekről bővebben itt írtunk.

Február 1-jén jön a Szuperhőst nevelek (Raising Dion) 8 epizódból álló 2. etapja. Az 5 részes első szezon 2019 októberében debütált. A Dennis Liu azonos című képregény-sorozatán alapuló produkció folytatását 2020 januárjában rendelték be. A történet szerint egy megözvegyült anya megpróbálja megfejteni a fia szuperképességeit övező rejtélyt, miközben titokban is kell tartania azt.

Február 2-től lesz látható a Bűnös vágy (Dark Desire / Oscuro deseo) 2. és egyben utolsó szezonja. A mexikói thriller első évadának 2020 júliusában volt a premiere, az első 28 nap alatt pedig 35 millió néző indította el, így nem is volt kétség afelől, hogy berendelik a folytatást. A lezárás első előzetesét szeptemberben mutatták be a Netflix első globális rajongói eseményén, a Tudumon. A sorozatban Alma elutazik egy hétvégére a barátjához, ahol egy sorsszerű, szenvedélyes találkozás tragikus fordulatot vesz, és komoly kérdéseket vet fel a szeretteit illetően.

Február 11-én érkezik a legújabb minisorozat, Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna). A 10 részes szériában egy újságíró, Anna Delvey, az Instagramon elhíresült örökösnő ügyét boncolgatják, aki ellopta a New York-i elit szívét és pénzét. A produkciót egy, a New York Magazine-ban megjelent cikk inspirálta, melynek írója producerként vesz részt a munkálatokban, a készítője pedig a Bridgerton családért is felelős Shonda Rhimes.

Február 25-én lesz a premiere az eredetileg a History Channelen bemutatott Vikingek folytatásának, amely a Vikingek: Valhalla nevet kapta. A történet a 11. században, 100 évvel az anyaszéria után játszódik, legendás vikingek és fiktív harcosok kalandjait meséli el. Februárban kiderült, hogy kik alkotják majd a szereplőgárdát, szeptemberben pedig a streaming szolgáltató eseményén, a Tudum-on bemutatták az első előzetesét.

Március 25-én debütál a Netflix egyik legsikeresebb szériájának, a Bridgerton családnak a 2. évada. A produkció bő egy évvel ezelőtt mutatkozott be a Netflixen, és rögtön hatalmas népszerűségre tett szert. A Julia Quinn könyvsorozatán alapuló széria 2. évadát januárban jelentették be, azonban a koronavírus-járvány miatt csak tavasszal tudták elkezdeni a forgatást, amit többször is le kellett állítaniuk néhány napra a nyár folyamán. November végén hosszú idő után befejezték a forgatását. Ezzel azonban nem fejeződik be az előkelőségek története, ugyanis korábban a streaming szolgáltató berendelte a 3. és 4. etapját is, valamint egy testvérsorozatot is fog kapni.

Korábban már bejelentették, hogy 2022-ben érkezik a mangán alapuló japán sorozat, az Alice Határországban (Alice in Borderland) 2. etapja, egy vadonatúj dél-koreai thriller széria, a Mindannyian halottak vagyunk (All of Us Are Dead) és 8 epizóddal debütál a tinédzser vámpírokról szóló First Kill. Jövőre lesz a premiere a Locke & Key – Kulcs a zárját 3. szezonjának; a Hill-ház szelleme alkotójának új, 10 részes horror sorozatának, a The Midnight Clubnak; és a videójáték franchise-on alapuló Resident Evilnek is.

Érkezik még a DC-képregényadaptáció, a Sandman: Az álmok fejedelme 11 részes 1. évada, és az Esernyő Akadémia (The Umbrella Academy) 10 epizódból álló 3. szezonja. Jön a Vaják spinoff minisorozata, a Vaják: A vér eredete (The Witcher: Blood Origin), amely 6 részben meséli el az eredettörténetet, valamint nyáron debütál Stranger Things régóta várt 4. etapja is. 

hirdetés

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)