2013-ban a History Channel bemutatta első saját gyártású fikciós sorozatát, a Vikingeket. A csatorna profiljához addig történelmi témájú dokumentumfilmek tartoztak, így általános meglepetést okozott ez az újítás. A rajongók és a kritikusok egyaránt odavoltak az észak-európai harcosok történetéért. A hatodik, egyben utolsó évad nemrég ért véget, de szerencsénkre a vikingek hamarosan visszatérnek a képernyőre.

A Netflix 2019 végén bejelentette, hogy folytatást készít a sorozathoz, melynek alcíme Valhalla lesz. Producerként a Vikingek forgatókönyvírója, Michael Hirst felügyeli a munkálatokat. A történet a 11. században, 100 évvel az anyaszéria után játszódik, legendás vikingek és fiktív harcosok kalandjait meséli el. Eddig nem lehetett tudni, hogy mely színészek fogják nevüket adni a produkcióhoz. A Netflix most tíz szereplőt bemutatott: Sam Corlett (Sabrina hátborzongató kalandjai) Leif Eriksont, Frida Gustavsson (The Witcher) Freydis Eriksdottert, Leo Suter (A klikk) Harald Sigurdssont, Bradley Freegard (Keeping Faith) II. Knut dán királyt, Jóhannes Jóhanesson (Levél a királynak) Olaf Haraldsont, Laura Berlin (Breaking Even) Normandiai Emma angol királynét, Daviv Oakes (Borgiák) Earl Godwint, Caroline Henderson (Örökké a tied) Haakon jarlt, Pollyana McIntosh (The Walking Dead) Aelfgifu királynét, AsBjorn Krogh Nissen (A híd) pedig Kare jarlt fogja alakítani.

A premier időpontja még nincs meghatározva, mert a koronavírus miatt heteken keresztül állt a forgatás. Szerencsés esetben a sorozat már 2021-ben debütálhat. A Netflix 24 epizódot rendelt be, a kérdés csak az, hogy ez egy vagy két évadot jelent majd.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része