Október 17. és november 6. között volt látható a Celeb vagyok, ments ki innen! 6. évada az RTL-en. A produkció második adásában a két műsorvezető, Sebestyén Balázs és Vadon Jani bemutatta a műsor új szereplőjét, a levélhordó kisfiút. A magyarul nem értő gyermekkel Vadon Jani folytatott egy párbeszédet, mely sokak szerint megalázó volt. Pár nappal később a műsorvezető elnézést kért a jelenetért.

hirdetés

A Nemzetközi Média- és Hírközlési Hatóság állampolgársági bejelentés nyomán vizsgálatot indított az ügyben, januárban pedig megírtuk, hogy a Médiatanács 2 millió forintos bírságot szabott ki a tévétársaságra. Az RTL a bírósághoz fordult az ügyben, most pedig a döntés is megszületett. A Fővárosi Törvényszék szerint is törvénysértő volt az RTL Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorszámának október 18-ai adása, így a tévétársaságnak ki kell fizetnie a rá kiszabott bírságot.

„A Magyar RTL Televízió Zrt. a médiatanács döntése miatt bírósághoz fordult. A bíróság egyetértve a Médiatatanács határozatában foglaltakkal, megállapította, hogy a műsorszám a kiskorút megalázó helyzetben mutatta be, mivel a neki feltett kérdésekre nem reagálhatott szabadon, tűrnie kellett a kialakított helyzetet.
Az RTL ezzel a jelenettel olyan üzenetet közvetített a nézők felé, melynek hatására a testsúlyproblémákkal küzdő fiatalok megszégyenítve érezhették magukat, a túlsúlyos embereket kritizáló egyének számára pedig megerősítést adhatott arra, hogy megengedett az ilyen jellegű bántalmazás, nem történt ugyanis korrekció a sértő események elhangzását követően.
Mindezeket figyelembe véve a törvényszék a Magyar RTL Televízió Zrt. keresetét elutasította”

– közölte az NMHH csütörtökön az MTI-vel.

Frissítés május 26-án, 18:40-kor: Az RTL továbbra is kitart amellett, hogy a Médiatanács jogsértő módon bírságolta meg őket, ezért az ítélet ellen fellebbezést nyújtanak be. Az erről szóló friss cikkünk itt olvasható.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor