Tavaly október 17. és november 6. között volt látható a Celeb vagyok, ments ki innen! 6. évada az RTL-en. A műsor második adásában a két műsorvezető, Sebestyén Balázs és Vadon Jani bemutatta a produkció új szereplőjét, a levélhordó kisfiút. A kolumbiai, magyarul nem értő gyermekkel Vadon Jani folytatott egy párbeszédet, amely sokak szerint megalázó volt. Pár nappal később a műsorvezető elnézést kért a jelenetért.

hirdetés

Ezt követően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság állampolgári bejelentés nyomán vizsgálatot indított a műsor említett jelenete miatt. Januárban megírtuk, hogy a Médiatanács 2 millió forintos bírságot szabott ki a tévétársaságra. Az RTL bírósághoz fordult az ügyben, a csütörtökön pedig döntés is született. A Fővárosi Törvényszék szerint is törvénysértő volt az RTL Celeb vagyok, ments ki innen! október 18-ai adása, így a tévétársaságnak ki kell fizetnie a rá kiszabott bírságot.

Az ügyben most friss információ érkezett. A Media1 felkereste a médiatársaságot, melynek Marketing és Kommunikációs Osztályától megtudta, hogy az RTL a Fővárosi Törvényszék ítélete után is kitart amellett, hogy a Médiatanács jogsértő módon bírságolta meg őket. Ezért az ítélet ellen fellebbezést nyújtanak be a Fővárosi Ítélőtáblára.

hirdetés

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max