Az idén 50 éves Kecskemétfilm Kft. az MTVA megbízásából, az EMMI támogatásával és Jankovics Marcell rendezésével elkészítette Arany János klasszikusának, a Toldinak a legújabb adaptációját. A széria már ezen a hétvégén megérkezik, ugyanis a Toldi című animációs sorozat szeptember 19-én 19:40-kor indul a Duna TV-n. A széria vasárnap esténként ugyanebben az időpontban jelentkezik új epizódokkal.

hirdetés

A produkció az Arany-műnek megfelelően egy előszóból és 12 részből áll. A cselekmény szereplői mellett megjelenik elbeszélőként a költő, Arany János, aki egyfajta délibábként narrálja majd az eseményeket. Arany János hősének, a magyar lovagi mondakör egyik legfontosabb szereplőjének a történetét szinte mindenki ismeri a kötelező iskolai olvasmányokból. Az animáció az elbeszélő költeményt a modern képi világgal teszi még élvezetesebbé a fiatalok számára.

A Toldiban az alkotó, Jankovics Marcell stílusjegyei is felismerhetők, hiszen nagyon sokan láttak legalább egyet korábbi munkái közül. Jankovics Marcellnek olyan művek fűződnek a nevéhez, mint Az ember tragédiája, a Fehérlófia, a János vitéz, a Magyar Népmesék vagy az Ének a csodaszarvasról. Ez lesz a Balázs Béla-díjas és Kossuth-díjas filmrendező, grafikusművész utolsó alkotása. A sorozat előzetese alább tekinthető meg:

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en