Az RTL 2005-ben költözött a XXII. kerületi Nagytétényi úton található székházába, ahol azon 5 tévéstúdiók közül, amikben készülnek a tévétársaság műsorai, 4 itt található. A médiavállalat 2021 júliusában bejelentette, hogy 2024-ben új székházba költöznek, a Városligettel szemben. Idén áprilisban pedig kiderült, hogy nyáron kezdik meg az átköltözést, de a nagytétényi úti RTL Stúdiókban továbbra is zajlik majd a munkálat. A vadonatúj stúdió végül a szombat esti RTL Híradóban debütált. Mostantól minden nap innen fog jelentkezni a híradó, az időjárás-jelentés és hétköznap esténként a Fókusz is. Részletek az RTL közleményében:

hirdetés

A szombat esti Híradóban debütált az RTL új hírstúdiója: Erős Antónia és Szellő István élő adásban, a városligeti stúdióban vették át a szót Rábai Balázstól, aki még a korábbi, Nagytétényi úti helyszínről jelentkezett be. Ezzel új korszak kezdődött az RTL hírműsorainak történetében, hiszen mostantól minden este innen jelentkeznek az RTL hírműsorai. Az új stúdió neve Baló György Hírstúdió lesz a jövőben is.

Az RTL Magyarország hírigazgatósága a napokban vette birtokba az RTL új belvárosi bázisát, az RTL Ligetet, és mától minden este innen sugározza az RTL a fő kereskedelmi célcsoport legnézettebb esti hírműsorát, az RTL Híradót, az időjárás-jelentést és a hétköznap esténként élőben jelentkező Fókuszt is.

Az RTL Ligetben épült stúdió a legkorszerűbb technikai felszereltséggel rendelkezik, biztosítva ezzel a hírműsorok professzionális gyártását a hírstúdióban és a vezérlőben egyaránt. A stúdió megjelenése is teljesen megújult: a közel 200 négyzetméteres stúdió legfőbb újdonsága egy 10 méter szélességű hajlított ledfal, ami minden eddiginél látványosabb vizuális megoldásokat tesz lehetővé.

Az RTL Ligetben kialakított új hírstúdió a legendás televíziós újságíró, Baló György nevét viseli, csakúgy, mint a korábbi hírstúdió. Az RTL Magyarország és munkatársai így őrzik tovább egykori kollégájuk emlékét a városligeti épületben is.

A vadonatúj hírstúdió és -szerkesztőség helyszíne az egykori MÉMOSZ székház ikonikus Auditoriuma, ami most a legmodernebb elveknek megfelelően, a médiavállalat igényei szerint alakult át, akárcsak az épület többi része. Az RTL Liget épületegyüttesébe a nyár folyamán fokozatosan költöznek be a médiavállalat üzleti területei is. A Nagytétényi úti RTL Stúdiók pedig az RTL showműsorainak ad otthont továbbra is. Idén nyártól tehát az RTL Magyarország két helyszínen működik tovább.

Az RTL Magyarország két lokációja:

RTL Liget

Az RTL Liget a Dózsa György út és Városligeti fasor sarkán álló egykori MÉMOSZ-székház épülete. Az RTL számára korszerűsített épületegyüttes egy komplex műemlékrekonstrukció keretében kapott új funkciókat a műemléki adottságok megőrzése mellett. Ebbe az épülettömbbe az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hír- és infotainment műsorainak stúdiói mellett a médiavállalat üzleti területei is beköltöznek 2024 nyarán.

RTL Stúdiók

A Nagytétényi úti RTL Stúdiók az RTL showműsorainak otthona lesz a jövőben is. Az itteni stúdiók mérete és felszereltsége egyedülálló módon teszi lehetővé az RTL Magyarország számára a műsorgyártást. Az RTL Stúdiók irodai és stúdió-infrastruktúrájának a felújítása és fejlesztése jelenleg is zajlik, hogy ezen a helyszínen is a legmodernebb körülmények és technológia segítségével készülhessenek a médiavállalat szórakoztató műsorai.

hirdetés

Össze-vissza kezdik adni a Szerencsekerék új és régi részeit a TV2-n

Vadonatúj előzetest kapott a Cobrai Kai utolsó évada

Elölről kezdi A mi kis falunk ismétlését az RTL

Itt a Sárkányok háza 2. évadának 4. epizódjának előzetese

Bejelentették, hogy mikor érkezik Sylvester Stallone sorozatának új évada a SkyShowtime-ra

Bemutatjuk a hét legnagyobb streaming premierjeit