Tegnap este a Trónok harca ismét olyat húzott elő az ing ujjából, amit még a nagy Hollywoodi filmesek is megirigyeltek volna. Mondhat akárki akármit, de a Fattyak csatája a sorozat eddigi egyik, ha nem legjobb epizódja lett. A rész legnagyobb és legkomplexebb jelenete, maga a csata, amelyet minden bizonnyal még sokáig fognak emlegetni a film és persze a sorozat készítés technikai hátteréért rajongó emberek.

David Benioff and D.B. Weiss a producerek elmondása szerint, főként történelmi ütközetekből nyerték az ihletet, mivel hasonló csatajelenet még nem nagyon készült a filmes világban. „Visszamentünk egészen a Római kori hadviselésig, Mikor a rómaiak Kr. e. 216-ban a Pun hadvezér, Hannibál ellen vívták elkeseredett küzdelmüket a cannaei ütközetben. Ezt az összecsapást használtuk fel, alapként a sajátunkhoz.”

Ezen kívül hozzátették, hogy az amerikai polgárháború is nagy hatással volt rájuk az ütközet megtervezése közben. „Ezek az emberek – beleértve az összes katonát – mind együtt harcolt egy – egy aránylag szűk csatatéren. Amikor a katonák elkezdtek elhullani, a holttestüket egyetlenegy hatalmas kupacba kezdték gyűjteni, ez is egyfajta tudatos védelmi stratégia volt a részükről.”

Miguel Sapochnik a rendező (neki köszönhetjük a mai napig hidegrázós 5×08-as rideghoni felvonást is) elképesztő munkát végzett az eheti 6×09-es epizóddal, sőt a jövő heti évadzáró (6×10-es részt) is neki köszönhetjük majd. Elmondható tehát, hogy rendező és az írók sem voltak igazán könnyű helyzetben, elvégre egy olyan csatát kellett megalkotniuk, amelynél a látványon felül még a hitelességre is igencsak nagy gondot kellett fordítaniuk.

Megérkezett a Stranger Things 4. évadának első felének végső előzetese

Új időpontba kerül A mi kis falunk az RTL Klubon

Itt A nagy pénzrablás koreai verziójának első előzetese

Már most megnézhető a Stranger Things 4. évadának eleje és több új infó is érkezett

7 évad után véget ér az egyik népszerű amerikai sorozat

3 év szünet után tér vissza az 500 az ATV-re (x)