Tavaly márciusban érkezett a hír, miszerint a Netflix elkezdi kiszűrni azokat a felhasználókat, akik megosztják másokkal a jelszavukat. Erre a lépésre azért szánta el magát a streaming szolgáltató, mivel becsléseik szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a platformot. A rendszer tesztelését korábban már el is kezdték Dél-Amerikában. Egy hete pedig az is kiderült, hogy pontosan hogyan fogja kiszűrni a Netflix a jelszómegosztásokat.

hirdetés

Az előfizetőknek 31 naponta legalább egyszer be kell jelentkezniük a fiókukba, és el kell indítaniuk egy tartalmat úgy, hogy az az elsődleges helyszínen lévő wifi-hálózathoz csatlakozik. A fiók elsődleges helyét az IP-cím, a fióktevékenységek és az eszközadatok segítségével állapítják meg. A jelszómegosztás kiszűréséről itt írtunk bővebben. Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi történik majd akkor, ha más internethálózatról jelentkezünk be.

Ebben az esetben a Standard és a Prémium csomaghoz pótdíjért cserébe lehetőség nyílik alfiókokat hozzárendelni a főfiókhoz. Ezt a módszert Kanadában, Új-Zélandon, Spanyolországban és Portugáliában már el is kezdték tesztelni. Kanadában 8 kanadai dollárba (kb. 1200 forint), Új-Zélandon 8 új-zélandi dollárba (kb 1800 forint), Spanyolországban 6 euróba (kb 2300 fortin) míg Portugáliában 4 euróba (kb. 1540 forint) kerül a plusz alfiók havidíja. Az extra költséget bevállalva az előfizetés két másik személlyel osztható meg. Ezekhez az alfiókokhoz saját profil, személyre szabott ajánlások és jelszó fog tartozni. Ez a plusz összeg pedig kedvezőbb, mintha a hozzárendelt emberek saját előfizetést hoznának létre. Azt még nem lehet tudni, hogy mennyire lesznek erre nyitottak a felhasználók, amikor jelenleg még ingyen oszthatják meg a fiókukat.

hirdetés

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re