A Netflix a világ legsikeresebb streaming szolgáltatója, hazánkban is az HBO GO mellett a legnépszerűbb.Sokan használják másokkal megosztva, két nagyobb csomag egyikével közös jelszóval. Nekik érkeztek most rossz hírek.

A Netflix ugyanis elkezdi kiszűrni azokat, akik megosztják a jelszavukat másokkal. A rendszer egyelőre csak tesztüzemben van. Több felhasználó találkozhatott már a felugró üzenettel, mely arra kéri őket, hogy hitelesítsék a fiókukat. Ezt megtehetik egy e-mailben vagy egy üzenetben kapott kód által. Ha ezt valaki nem szeretné, akkor lehetőség van ezt később is megtenni. Ebben az esetben az üzenet máskor is fel fog tűnni a képernyőn. Amennyiben nem tudják megerősíteni, hogy ők az előfizetők, akkor egy saját fiók létrehozására szólít fel a szolgáltató.

A streaming szolgáltató általános szerződési feltételei között szerepel, hogy a Netflix-hez tartozó ügyfél fiókját nem lehet megosztani a háztartáson kívüli személyekkel. Míg 2016-ban Reed Hastings, a Netflix társalapítója azt mondta, hogy a jelszómegosztással nem igazán tudnak mit kezdeni, addig 2019-ben már Greg Peters, a cég ügyvezető igazgatója és termékfelelőse egy értekezleten elmondta, hogy elkezdtek komolyabban foglalkozni ezzel a témával. Azt még nem lehet tudni, hogy a korlátozást – amennyiben a tesztüzem sikeres lesz – a világon mindenhol, vagy csak az Egyesült Államokban vezetik be. Azok, akik nem jogosultak a szolgáltatásra állítólag több millió dollárral károsítják a céget.

hirdetés
hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre

Vasárnap este műsorváltozás lesz a RTL-en

Berendelték a Trónok harca készítőinek Netflix sorozatának folytatását

Napokon belül két saját gyártású műsor is érkezik a Spektrum csatornáira

Napokon belül véget ér A mi kis falunk napi ismétlése az RTL-en

Megérkezett a Dűne előzménysorozatának első előzetese