Márciusban érkezett a hír, miszerint a Netflix elkezdi kiszűrni azokat a felhasználókat, akik megosztják a jelszavukat másokkal. Erre a lépésre azért szánta el magát a streaming szolgáltató, mivel becsléseik szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a platformot. A rendszer tesztelése el is kezdődött három dél-amerikai országban, Peruban, Costa Ricában és Chilében. A tesztelés lényege, hogy csak és kizárólag az egy háztartásban élő személyek használhatják ugyanazt az előfizetést, a jelszót nem oszthatják meg az otthonukon kívül élőkkel. A Rest of World szerint az egyik tesztországban többnyire negatív felhasználói reakciók érkeztek.

hirdetés

Peruban hatalmas káoszt szült a jelszómegosztást visszaszorító kísérlet. Az országban voltak olyan felhasználók, akik már a díjak emelkedését követően lemondták az előfizetésüket. Olyanok is akadtak, akik továbbra is gond nélkül meg tudták osztani a jelszavukat, amely feltehetőleg azért lehetséges, mivel nem egyértelmű, hogy hogyan határozza meg a Netflix a közös háztartást. Az újság által megkérdezett emberek között olyanok is akadtak, akik mindenféle következmény nélkül át tudták lépni azt az üzenetet, amely a felhasználói fiók hitelesítését kéri. Mindezek mellett pedig többen is elmondták, hogy két hónap elteltével sem kaptak értesítést az irányelvek módosulásával, vagy az árak emelkedésével kapcsolatban.

Az Ampere Analysis globális médiaipari kutatócég szerint Közép- és Dél-Amerikában a legalacsonyabb a Netflix egy felhasználóra jutó bevétele, ezért itt a legérzékenyebbek az előfizetők az árváltozásra. Paul Erickson, a Parks Associates streaming-piaci elemzőjének elmondása szerint a platform direkt nem kezdte a tesztelést az olyan nagy piacokon, mint Brazília és Mexikó, mivel féltek attól, hogy ott az emberek tömegesen mondanák le az előfizetésüket. Az említett három országban szerzett tapasztalatokat minden bizonnyal fel fogja használni a jövőben a Netflix, ugyanis a streamingóriás év végéig szeretné kiszélesíteni a programot.

hirdetés

RTL: Már a jövő héten új évaddal tér vissza Sebestyén Balázs népszerű műsora

Egy műsorvezető és egy szépségkirálynő is keresi a párját az RTL új társkereső realityjében

Hamarosan országos csatornán is bemutatják az egyik legnépszerűbb skandináv krimisorozatot

Kiderült, hogy mikor érkezik a Black Mirror legújabb évada

Suhajda Szilárd emlékére műsorváltozás lesz szombaton a TV2-n

Új főszereplővel folytatódik a brit drámasorozat az egyik magyar csatornán