Tavaly márciusban érkezett a hír, miszerint a Netflix elkezdi kiszűrni azokat a felhasználókat, akik megosztják a jelszavukat másokkal. Erre a lépésre azért szánta el magát a streaming szolgáltató, mivel becsléseik szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a platformot. A rendszer tesztelését korábban már el is kezdték Dél-Amerikában. Most pedig kiderült, hogy pontosan hogy fogja kiszűrni a Netflix a jelszómegosztásokat, és hogyan fogja ezeket a felhasználókat megbüntetni.

hirdetés

A gHacks vette észre, hogy a Netflix frissítette a Gyakran ismételt kérdések (GYIK) oldalát, amelyen belül a jelszómegosztást is érintik. Ebből kiderül, hogy az előfizetőknek 31 naponta legalább egyszer be kell jelentkezniük a fiókukba, és el kell indítaniuk egy tartalmat úgy, hogy az az elsődleges helyszínen lévő wifi-hálózathoz csatlakozik. A fiók elsődleges helyét az IP-cím, a fióktevékenységek és az eszközadatok segítségével állapítják meg. Amennyiben úgy észleli a rendszer, hogy a fiókot az előfizető otthonától eltérő helyeken is használják, akkor a plusz fiókot blokkolni fogják. Ebben az esetben a Netflix felajánlja az egyéni előfizetés létrehozását.

A Netflix azonban akkor is ellenőrizheti a felhasználókat, ha azok egy eszközzel 31 napig nem lépnek be. Ebben az esetben egy üzenet jelenik majd meg a felületen, amely a fiók igazolására kéri majd a felhasználót. Ekkor az elsődleges tulajdonos e-mail címére vagy telefonszámára egy link érkezik majd, amely egy négy számból álló kódot tartalmazó oldalra vezet. A kód 15 percig lesz érvényes, így ennyi idő alatt kell beírni az ellenőrzésre váró készülékre. Ha ez megvan, akkor sikeresen elérhető lesz a Netflix. Arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor vezetik be jelszómegosztás kiszűrésére szolgáló rendszert.

hirdetés

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei