November 18-án indult az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok 8. évada a Dunán. A legújabb etap során harmadik alkalommal valósult meg nemzetközi színtéren a műsor, ezúttal pedig a V4 országok mellett Szlovénia is részt vett rajta. A heteken át tartó verseny nemzetközi döntőjét december 16-án tartották meg.

hirdetés

A fináléban Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Szlovénia két-két fiatal klasszikus zenei tehetsége vívott párbajt a nemzetközi zsűri előtt. Dávid Roland Mózes és Somogyi Levente (Magyarország), Ondřej Toman és Roman Červinka (Csehország), Klára Valentovičová és Mário Gecašek (Szlovákia), Maciej Kasperek és Paweł Libront (Lengyelország), valamint Evelin Greblo és Patricija Avšič (Szlovénia) mutatták be tudásukat.

Végül minden országból kihirdettek egy győztest. Magyarországról a zongorista Dávid Roland Mózes, Csehországból a hegedűs Roman Červinka, Szlovákiából a furulyás Klára Valentovičová, Lengyelországból a fuvolista Maciej Kasperek, Szlovéniából pedig a hegedűs Patricija Avšič nyerte el a fődíjat. A győztesek egyenként bruttó tízezer eurót egy közös Hungaroton lemezfelvételt, valamint fellépési lehetőséget nyert Maestro Plácido Domingo 2023-as budapesti koncertjén.

hirdetés

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat