A Disney-t rengeteg támadás érte 2012 óta, mióta felvásárolták a Lucasfilmet és új Star Wars mozifilmek készítésébe kezdtek. A 2016-os Zsivány Egyes ugyan osztatlan sikert aratott, de a Solo előzményfilm megbukott, és az új trilógia lezárása J. J. Abrams visszahozatala ellenére is felemás fogadtatást kapott. Nem csoda, hogy bejelentették, a következő években inkább a Disney+-ra szánt tévésorozatokra koncentrálnak, a filmek tempóját pedig jelentősen lelassítják. Cikkünkben most összeszedjük, a közeljövőben milyen, a messzi-messzi galaxisban játszódó szériákra lehet számítani és eddig mit tudni róluk.

A The Mandalorian november 12-én, a Disney+ nyitócímei között mutatkozott be, az online videotáron hetente jelentkezett új résszel a produkció. A történet a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése közötti állapotokat mutatja be, a peremvilágokban élők szemszögéből. A széria főszereplője a Trónok harca és a Narcos sztárja, Pedro Pascal volt, aki egy eltökélt fejvadászt alakított. A The Mandalorian 2. évadát már a premier előtt berendelték, az új részek forgatását pedig már november közepén megkezdték. A Fejvadász és a Gyermek kalandjai 2020 októberében folytatódnak, melyet a Disney elnöke nemrég jelentett be. A nézőknek különösen érdekes lehet, hogy a The Mandalorian több testvérszériát is kaphat, melyekben az anyasorozatból ismert karakterek lehetnek a főszereplők.
A Zsivány Egyes 2016-ban arról szólt, hogyan kerültek a Halálcsillag tervei a lázadókhoz. Az alapvetés sokak számára hangzott unalmasan, a megvalósítást tekintve azonban egy kőkemény űrháborús filmet kaptunk. A sikert meglovagolva a történet egyik karaktere, a Diego Luna által alakított Cassian Andor hamarosan előzménysorozatot kap. A legfrissebb hírek alapján az egyelőre cím nélküli Zsivány Egyes spinoffot idén kezdik el forgatni, sokat azonban nem tudunk a produkcióról. A főszereplő szerint azért lesz izgalmas a sorozat, mert a végkifejletet, miszerint Andor meghal, már tudjuk. A hőssé válás felé vezető út azonban rögös lesz, teli izzasztó harcokkal és sokszor elsülő sugárfegyverekkel. A Zsivány Egyes spinoff a Variety szerint 2021-ben érkezhet a Disney+-ra.
A legtöbben arra számítottak, hogy a The Mandalorian után az előzményfilmekben látott Ewan McGregor főszereplésével készített Obi-Wan Kenobi sorozat lehet a Disney+ következő nagy dobása. Nemrég kiszivárgott casting-felhívásokból már azt is sejteni lehetett, hogy a fiatal Luke Skywalker és Leia Organa is benne lehet a produkcióban. Ezt követően a semmiből érkezett a hír, hogy a Disney nem elégedett a forgatókönyvekkel, mert túlságosan a The Mandalorianre hajaznak. A történet szerint ugyanis az öreg jedimester két gyermeket védelmez és menekülnek a Birodalom elől.

A Kathleen Kennedy által vezetett Lucafilm úgy döntött emiatt, hogy bizonytalan időre leállítják a produkció forgatását, a stábot hazaküldik és új írót keresnek. Az Obi-Wan sorozat nagy bajban lehet, az első évadot lerövidítik, 6 epizódos helyett mindössze 4 részes lehet a nyitó szezon. A produkció készítője továbbra is Deborah Chow (The Mandalorian), az IGN-nek pedig McGregor elárulta, csupán a forgatás csúszik 2020 nyaráról 2021 elejére. Az Obi-Wan széria premierjét a főszereplő szerint a jelenlegi krízishelyzet nem befolyásolja.

A Disney hivatalosan nem erősítette meg, de a pletykák szerint az egyik Star Wars képregényszéria élőszereplős adaptációján is dolgoznak. A MakingStarWars szerint Doctor Aphra kaphat hamarosan saját szériát, aki 2015-ben debütált először a Marvel által kiadott füzetekben. A történet egy archeológusról szól, akit Darth Vader bízott meg galaxisszerte különféle feladatokkal. Aphrát azért kedvelte meg a közönség, mert igazi antihős, aki kettős ügynökként a Birodalmiaknak és a Lázadóknak is dolgozott. Doctor Aphra a Star Wars világának Indiana Jonesa, aki hatalmas csávákba keveredik, de szakértelmének és ügyességének köszönhetően az utolsó pillanatban mindig megmenekül.
A hírek szerint nem csak a képregényrajongóknak lehet jó dolguk a közeljövőben, hanem azoknak is, akik a számítógép előtt merültek el szívesen a Star Wars univerzumban. A Disney ugyanis a Doctor Aphra mellett egy, a Régi Köztársaság korába kalauzoló szérián is dolgozhat. A Bioware népszerű videojátékai, a Knights of the Old Republic I-II és a még 2019-ben is új tartalommal jelentkező The Old Republic című MMORPG is ebben a korszakban játszódtak. Az Egy új remény előtt közel 4000 évvel korábbi történések olyan legendás figurákat mutathatnak be a tévéképernyőkön, mint Darth Revan, Darth Bane, vagy éppen Exar Kun.

hirdetés

2020 októberében tehát érkezik a The Mandalorian 2. évada, ezt követően 2021-ben várható a Zsivány Egyes spinoffja, Cassian Andor főszereplésével. A forgatás nehézségei ellenére ugyancsak 2021-ben bemutatkozhat Obi-Wan Kenobi önálló szériája is. További hivatalos bejelentések nem érkeztek a Disney részéről, így a Doctor Aphra, és a Régi Köztársaságban játszódó produkció premierdátumait is csak találgatni lehet, de valószínűleg 2022 előtt nem várhatóak.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része