A legújabb hazai streamingszolgáltató, az RTL+ előfizetős, reklámmentes csomagjába már az induláskor számos magyar és külföldi tartalom felkerül. A nemzetközi alkotásoknak a teljes évadai egyszerre váltak elérhetővé, ráadásul magyar szinkronnal nézhetőek. Most cikkünkben 4 olyan európai, kizárólag az RTL+-on megtekinthető szériát ajánlunk az év utolsó hónapjára, amelyek remek kikapcsolódásként szolgálhatnak a hideg téli napokon. Ezek a prémium tartalmak egy hónapig ingyenesen megtekinthetőek az RTL+-on.

hirdetés

Az előfizetők számára már elérhető a Nyolc tanú (8 Zeugen) című krimi széria is. A minisorozat a német RTL saját gyártású tartalma, kifejezetten a streaming szolgáltatóra készült. A 8 epizódból álló produkció tavaly márciusban debütált a német RTL+-on. A szériában látható Dr. Braun karakterét Julia Shaw tudósról mintázták, akinek eredményein a történet is alapul. Shaw a sorozat tudományos tanácsadójaként is részt vett.

A Nyolc tanú története szerint egy látogatókkal teli múzeum kellős közepén elrabolnak egy tízéves kislányt, Emma Konradot. A gyermek megmentésének egyetlen kulcsa annak a nyolc személynek az emlékeiben van eltemetve, akik szemtanúi voltak az esetnek. Ők azonban semmire sem emlékeznek. A lány apja, Konrad szenátor arra kéri a rendőrséget, hogy vonják be az ügybe Dr. Jasmine Braun pszichiátert, aki szakértője az emlékezetkutatásnak. A memóriakutató megkezdi a nyomozást a tanúk emlékei között, de némelyik szemtanú kapcsolatai ideiglenesen tévútra viszik az ügyet, miközben az idő egyre csak fogy. A lány ugyanis cukorbeteg, és nincs nála inzulin.

A streaming szolgáltató kínálatában az előfizetőknek elérhető a Fekete Tulipán (Zwarte tulp) 1. szezonja is. Ez volt az első holland sorozat, amit kifejezetten online platformra gyártottak. A szériának 2015-ben volt a premierje a Videoland-en, amely a holland RTL-hez tartozik. A Fekete tulipánból összesen 2 szezon és 24 epizód készült.

A két család rivalizálásának kibontakozását láthatjuk. Az ellenségeskedésük ellenére Vonk és a Kester família közösen osztoznak a virágok iránti szenvedélyben. Miután Luke Vonk egy halálos balesetben megöli Anja Kestert és férjét, a két család végképp ősellenséggé válik. Ezt követően a rivalizálásuk még kiélezettebb lesz egy különleges fekete tulipán termesztéséért vívott harc miatt. Apránként közös múltjuk titkai is feltárulnak, kiderül, hogy a két családot olyan kötelék köti össze, amit nem akarnak bevallani, mivel semmi sem az aminek látszik.

Az RTL+-on az előfizetők számára elérhető egy német minisorozat is, a Faking Hitler. A 6 részes széria Robert Harris 1986-os Selling Hitler: The Story of the Hitler Diaries című könyve alapján készült. A főszerepekben Daniel Donskoy (Barbárok), Lars Eidinger (Babilon Berlin), Moritz Bleibtreu (Áramszünet) és Sinje Irslinger (Tanárok gyöngye) látható. A produkciót tavaly novemberben mutatták be a német RTL+-on.

A széria története 1983-ban játszódik, amikor a német Stern magazin egy világszenzációt mutatott be a nyilvánosságnak: Adolf Hitler naplóit. Néhány nappal a bemutatót követően azonban kiderült, hogy a relikviák hamisítványok. A Stern számára – amely addigra már több millió német márkát fizetett a naplókért – ez a malőr rendkívüli presztízsveszteséget jelentett, amely aztán döbbenetes gyorsasággal a háború utáni időszak legnagyobb német médiabotrányává nőtte ki magát.

A streaming szolgáltató előfizetéses csomagjában már nézhető a Mocro Maffia 1. és 2. évada. A holland krimisorozat 2018 októberében debütált a Videoland nevű streaming szolgáltatón. A széria hatalmas sikernek örvend a hazájában, így nem meglepő, hogy jövőre már az 5. etapja érkezik Hollandiában. Annak ellenére, hogy egy fiktív produkció, erős ihletett merített az amszterdami alvilágban működő, rivális fiatalokból álló bűnözői csoportok közt kitört háborúból.

A sorozat középpontjában három gyerekkori barát áll, akik a főváros peremén lévő embertelen környék fölé emelkednek, hogy a város rendkívül jövedelmező kokainkereskedelmét irányítsák. Ezzel pedig együtt eljutnak a kisstílű bűnözéstől a súlyos bűnözésig. Egy figyelemre méltó és nagy kockázatú üzlet aláaknázására tett kísérletet követően azonban gyorsan kitör a háború köztük. A bosszú viszont a kereskedőtársakat, barátokat és szeretteiket is fenyegeti. A kibontakozó háborút egy újságíró, Rein kezdi el nyomozni, aki szakértőként jártas a drogkereskedelemben, segítségére pedig egy naiv, fiatal riporter lesz.

(A cikket az RTL támogatta.)
Advertisement

hirdetés

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára