A Trónok harca 8. évada 2019 májusában ért véget. Az HBO már az utolsó etap előtt berendelte az első előzményszéria pilotját, mely a hősök aranykorának bukását és egy sötét korszak felemelkedését mutatta volna be. A produkciót végül két éve elkaszálták, helyette pedig ugyanazon a napon berendelték a Sárkányok házát, melyet jelenleg is készítenek és már meg is érkezett az első előzetese.

James Andrew Miller Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers című könyvében sok szó esik a Trónok harcáról, többek között az is kiderült belőle, hogy miért nem készült el a legkorábban berendelt spinoff, melyre több, mint 30 millió dollárt (9,5 milliárd forint) költöttek. Erről mesélt Bob Greenblatt, az HBO-hoz akkoriban csatlakozó televíziós szakember.

„Már több, mint 30 millió dollárt költöttek a Trónok harca egyik előzménysorozatára, melynek javában zajlottak már a munkálatai, amikor odakerültem. Néhány hónappal később megmutatták nekem a pilot első verzióját, én pedig mondtam Casey Bloysnak, az HBO vezetőjének, hogy ez nem fog működni, mert nem adja vissza azt, amit az eredeti szériában láttunk. Teljesen egyetértett velem, amitől megkönnyebbültem. Nem volt választásunk, el kellett kaszálnunk a sorozatot. Hatalmas volt rajtunk a nyomás, hogy jól sikerüljön, de nem hiszem, hogy működött volna”

– mondta Bob Greenblatt.

Néhány napja megírtuk, hogy James Andrew Miller könyvéből az is kiderült, hogy George R. R. Martin, a Trónok harca írója teljesen másképp fejezte volna be a sorozatot, ráadásul 10 évadosra tervezte volna a szériát.

Két szereplő távozik a Keresztanyuból

Vadonatúj török sorozat indul a héten az egyik magyar csatornán

Megérkezett a Netflix legújabb, igaz történetet feldolgozó sorozatának előzetese

2 évad után elkaszálták a Netflix egyik sorozatát

Újabb világhírű színésznő csatlakozik A légikísérő sorozathoz

Saját magának választotta ki a városnevét A nagy pénzrablás egyik színésznője