Adam Nagaitis a Csernobil fiatalabb színészei közé tartozik, akinek korából adódóan pont az HBO és a Sky koprodukciója indíthatja be a karrierjét. A színész a produkcióban az egyik tragikusan járt tűzoltót, Vasily Ignatenkót játszotta el, akit sorozatbeli neje, Lyudmilla (Jessie Buckley) minden orvosi tiltás ellenére látogatott, ezért pedig elvetélt. Nagaitis a színész mesterséget New Yorkban tanulta, habár Nagy Britanniában született, így izgalmasan indult a pályája.

Egyik első szerepét azonban odahaza kapta meg, hiszen a The Inbetweeners 2 című vígjátékban kapott egy kisebb szerepet. A film egy rendkívül népszerű, azonos címre hallgató brit szitkom folytatása, melyben az ott megismert infantilis kamaszok további sorsát ismerhetjük meg. A Csernobil színésze a The Commuter – Nincs kiszállás című 2018-as filmben is felbukkant. Ebben Liam Neeson a főhős, és egy unott biztosítási ügynökről szól, aki vonatútján izgalmas küldetést kap egy idegentől.

A legtöbb nézőnek Adam Nagaitis a Terror című, az AMC-n képernyőre került sorozatból lehet ismerős. Ebben komoly szerepet kapott a színész, Cornelius Hickey-t alakította, akiről kiderült, hogy egy csaló. Rendkívül emlékezetes volt a 10 részes misztikus szériában Nagaitis játéka. A legtöbben meg nem mondanák, hogy Hickey-t és Ignatenkót ugyanaz az ember személyesítette meg, annyira különböző karakterek ők ketten. A Terror az 1800-as évek közepére kalauzol és egy lehetetlen hajós expedícióról szól, amelyben förtelmes szörny támad a résztvevő hajók legénységére.

Aki szívesen látná még a képernyőn a Csernobil feltörekvő színészét, annak jó hírünk van. A közeljövőben Adam Nagaitis két produkcióban is visszatér. Az egyik egy klasszikus Dickens történet, a jövőre bemutatkozó Christmas Carol (Karácsonyi ének) legfrissebb tévés adaptációja lesz. A másik pedig a szintén 2020-ban érkező Gunpowder Milkshake című akció-thriller, mely egy fiatal lányról és anyjáról szól, akik orgyilkosok és egy férfiak által uralt szindikátust kell kinyírniuk. Érdekesség, hogy az egyik női főszerepet a Trónok harca sztárja, Lena Headey (Cersei Lannister) kapta.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov)

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra