A Netflix tavaly több országban is elkezdte kiszűrni a jelszavak megosztását, ugyanis becsléseik szerint jelenleg nagyjából 100 millió ember használhatja ingyen a platformot. Év elején elkezdték tesztelni a pótdíjas rendszert, amely által egy bizonyos havidíjért cserébe lehetőség nyílik alfiókokat hozzárendelni a főfiókhoz. Már akkor elárulták, hogy hamarosan más országokban is bevezetik ezt az opciót.

hirdetés

A Netflix hamarosan Magyarországon is levelet küld azon felhasználóknak, akik a háztartásukon kívül is megosztják a Netflix-fiókjukat – írja a 24.hu. Ennek értelmében többet nem lehet a fiókadatokat megosztani olyan felhasználókkal, akikkel nem egy háztartásban élünk. Arról egyelőre nincs információ, hogy hazánkban hogyan szűrik majd ki a jelszómegosztásokat, azonban korábban kiderült, hogy más országokban, ahol bevezetésre került, az előfizetőknek 31 naponta legalább egyszer be kell jelentkezniük a fiókukba, és el kell indítaniuk egy tartalmat úgy, hogy az az elsődleges helyszínen lévő wifi-hálózathoz csatlakozik. A fiók elsődleges helyét az IP-cím, a fióktevékenységek és az eszközadatok segítségével állapítják meg.

Amennyiben úgy észleli a rendszer, hogy a fiókot az előfizető otthonától eltérő helyeken is használják, akkor a plusz fiókot blokkolni fogják. Ebben az esetben a Netflix felajánlja az egyéni előfizetés létrehozását, vagy akár a meglévő csomag ára mellett havi 990 forintnyi pótdíjért továbbra is használhatóak lesz a plusz profil.

hirdetés

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon

Elindult a Disney+ első közép- és kelet-európai saját gyártású sorozatának forgatása

Megvan, hogy mikor érkezik a Squid Game 2. évada a Netflixre