1984-ben mutatták be az Eddie Murphy főszereplésével készült Beverly Hills-i zsarut (Beverly Hills Cop). A produkciót Golden Globe-ra is jelölték, és akkoriban az egyik legsikeresebb mozifilmnek számított. Az akcióvígjátéknak három évvel később megjelent a szintén nagyon népszerű második része, 1994-ben pedig trilógiává bővült a filmsorozat. A Beverly Hills-i zsaru filmeknek a mai napig nagy kultusza van, és több éve tervezték már a folytatás elkészítését. A munkálatok azonban addig nem haladtak előre, amíg a Netflix 2019-ben meg nem vásárolta a franchise jogait. A vadonatúj film a jövő héten érkezik a platformra, ezért cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit lehet tudni róla.

A streaming szolgáltatóra érkező vadonatúj, negyedik film a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley (Beverly Hills Cop: Axel F) címet kapja. A franchise 30 évet követően tér vissza, a főszerepben pedig ezúttal is Eddie Murphy lesz látható. A 63 éves színész korábban bevallotta, hogy azért is szerette volna elkészíteni a negyedik filmet, mert szerinte annyira szörnyű volt a harmadik rész, hogy nem akarta azzal lezárni a filmsorozatot. Eddie Murphy az elmúlt években több alkotásban is szerepelt, köztük a Karácsonyi fénytusában (Candy Cane Lane), A magadfélékben (You People) és az Amerikába jöttem 2-ben (Coming 2 America), azonban a kritikusok körében egyik sem ért el nagy sikert. Amennyiben a legújabb Beverly Hills-i zsaru film népszerű lesz, Murphy visszatérhet az élvonalba.

A legendás nyomozó immár negyedik kalandját bemutató produkcióban Axel Foley ismét Beverly Hillsben járőrözik, miután a lánya, Jane életét veszély fenyegeti. Foley új társával – aki egyben Jane exe is – Bobby Abbott-tal, és régi barátjával közösen összefognak, hogy leleplezzenek egy összeesküvést. Mindeközben természetesen a nyomozó által okozott felfordulás sem maradhat el.

Év elején a Netflix bejelentette, hogy a produkciónak július 3-án, jövő szerdán lesz a premierje. A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foleyban a korábbi alkotásokból ismert karakterek és új színészek is láthatóak lesznek. Eddie Murphy mellett visszatér a folytatásban John Ashton, aki ismét John Taggart bőrébe bújik. Judge Reinhold újra Billy Rosewoodot, Taggart egykori rendőrtársát formálja meg. A színész mindhárom korábbi filmben Eddie Murphy mellett fontos szereplő volt. Visszatér Paul Reiser, aki 36 év után megint Jeffrey Friedman nyomozót, Axel Foley régi barátját alakítja, valamint Bronson Pinchot is újra megformálja a fegyverkereskedő Serge-öt.

Az új szereplők közül Taylour Paige (Hirtelen 70) Jane-t, Joseph Gordon-Levitt (A chicagói 7-ek tárgyalása) Bobby Abbott nyomozót, Kevin Bacon (Város a hegyen) pedig Cade Grant kapitányt fogja alakítani. Továbbá szerepelni fog a filmben Luis Guzmán (Wednesday) is, a karakteréről azonban egyelőre nincs információ.

hirdetés

Új helyszínről jelentkezik az RTL több műsora is

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek júliusban a Prime Videóra

Eltűnhetnek a TV2 Csoport csatornái az egyik kábelszolgátlató kínálatából

25. heti nézettség - 8 éves nézettségi rekordot dönthetett a Skócia – Magyarország mérkőzés

Ezek lesznek a Max júliusi sorozatpremierjei

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek júliusban a Disney+-ra