A tavalyi év végén A mi kis falunk forgatási és stúdiólátogatásán a sorozat több szereplőjével is beszélgettünk. Reviczky Gáborral készült anyagunk itt olvasható, Zsurzs Katival lévő beszélgetésünk itt található, most pedig a Papot alakító Schmied Zoltán következik. A színész elmesélte, annak idején hogyan kapta meg a szerepét, valamint mit gondol a karakteréről. Elárulta, hogy a Segítség! Itthon vagyok! karanténsorozatban a pap, ugyanaz volt-e mint a pajkaszegi. Kérdeztük arról is, hogy milyen 4 év után stúdióban is forgatni és felidéztük az egyik legemlékezetesebb alakítását is a sorozatban.

hirdetés

Hogy kaptad meg a pap szerepét? Mit szóltál, hogy egyáltalán ezt osztották rád, vagy erre kerestek meg?
Annak idején egy próbafelvételre hívtak be, ahol Reviczky Gáborral, aki az édesapám, csináltunk meg egy jelenetet. Akkor nagyon örültem és még nem annyira láttam magam előtt a pap karakterét, inkább azt, hogy az édesapám Reviczky Gábor lesz és ez nagyon hízelgő volt számomra. Jó volt vele dolgozni az első évadban. Tulajdonképpen azt mondhatom, hogy ott alakult ki, hogy ki ez az ember. A rendező, Kapitány Iván, az írók és általam, meg a többi kolléga által alakult ki, amilyen most lett.

János karakterét és a történetszálát összehozták Tecával, Dóri pedig rámászott. Mit gondolsz mennyire emelték ezt át a Tövismadarakból, vagy mennyire volt ez annak a kifacsarása?
Azt nem tudom. Igaz néztem annak idején a sorozatot, de nagyon régen volt a tévében, már én se nagyon emlékszem rá. Szerintem annyira meghatározó volt a mi és mások életében is a Tövismadarak, hogy nyilván ez benne volt valamennyire, de inkább a falu életéből meg a falunak a pap karakteréből indultak ki. Tehát igen is meg nem is a válaszom.

Mit szóltál hozzá, hogy nem lépték meg azt a készítők, hogy kiugorjon? Erre számítottál, hogy pap marad végül?
Bíztam benne. Azt gondolom, hogy ez egy nehéz kérdés minden pap életében. Szerintem nehéz dolog lehet a sok szabállyal megbarátkozni, együtt élni. Szerintem érdekli az embereket mi lesz a pap sorsa, de ezt egyelőre még fedje homály.

Arról mit tudsz, hogy a Segítség! Itthon vagyok!-ban feltűnt pap, ugyanaz volt, mint aki a pajkaszegi?
Ez egy kis fricska volt. Iván (Kapitány Iván, vezető rendező – szerk.) úgy hívott föl, hogy mit szólnék hozzá, ha a felbukkanó pap karaktere által egy kis zavart okoznánk. Kicsit hosszabb volt a hajam, mint szokott, meg kicsit karanténosabb helyzetben voltunk.

Volt az a mondat, hogy “valahonnan ismerősök vagytok”, akkor ez ennek szólt?
Igen, az ennek szólt. Ha már papot játszok egy másik sorozatban, akkor maradjunk ennél a papnál.

Most részben beköltöztetek a stúdióba, díszletek közé, 4 éven keresztül viszont ezek a belsők igazi házakban voltak. Mennyire volt furcsa bent játszani?
Nagyon jól megcsinálták, mert néha bent is megzavarodunk. Megpróbálunk kimenni az utcára ott, ahol nem lehet. Furcsa volt első pillanatra, de nagyon jó látni. Ez olyan, mint amikor legóból fölépítik az ember lakását, és amikor látja azt mondja, hogy hú de jó. Ez is ilyen „hűha” élmény volt. Nyilván más volt, kicsit egyszerűbb világítani, ezt a szakemberek jobban tudják. Közelebb van, mint a falu és ilyen szempontból is egyszerűbb.

Fotó: SorozatWiki

Mennyire okoz nehézséget az, amikor sokat játszol kint a faluban és állandóan utazni kell?
Nagyon fárasztó, ugyanakkor meg hálás, mert a színész kicsit azért lesz színész, hogy ezt is csináljon, meg azt is. És ha együtt van a sorozat forgatása a színházzal, akkor kicsit nagyképűen mondhatja, hogy forgattam délelőtt és este is, szóval egy kicsit a hiúságnak is jót tesz. Ez ugyanakkor nagyon fárasztó, ezért ki kell találni praktikákat, hogy mikor pihen az ember. Amikor a faluban forgatunk, akkor ha az időm engedi, a kocsiban alszom.

Tudsz aludni a kocsiban?
Tudok, igen, viszek párnát. Ilyenkor az előző estét is át kell gondolni. Tehát nincs idő arra, hogy hajnalig fent legyen az ember, ha másnap forgat és játszik is. Oda kell figyelni, de ezeket egy idő után megtanuljuk. Van, amikor kicsit elszúrom, de aztán tanulok belőle és akkor sikerül. Igazából erre kell csak figyelni. Jó dolog. Fárasztó, de jó.

Az utcán mennyire szoktak felismerni vagy megállítani?
Nagyon gyakran.

Mennyire zavaró?
Nem zavar, nagyon jól esik, mert mindig szeretettel fogadnak. Jöttek hozzám szerelők, vagy a pizzafutár. Jól esik az embernek, hogyha valami olyasmit csinál, amit szeretnek az emberek. Az mindenképpen jó, egyáltalán nem zavaró.

Nem volt olyan, hogy zaklattak, furcsán vagy tolakodóan jöttek oda hozzád?
Nem. Persze van olyan helyzet, például a Balatonon is volt, hogy lementem és nem tudtam elkerülni, hogy valaki ne köszönjön dicsértessékkel. Ugyanakkor magát a szeretetet érzi inkább az ember, az pedig jól esik és egyáltalán nem zavaró.

Bekerült a sorozatba egy éneklős jelenet, ami külön klipként is napvilágot látott. Milyen volt leforgatni?
Az írók és Ivánék találták ki, hogy legyen egy dalom. Nem vagyok énekes-színész, tehát azt nem merem mondani, hogy tudok énekelni. Nyilván van valamennyi hangom, de nem vagyok ebben jó. Egy kicsit féltem tőle, de aztán sikerült megoldanom. Nyilván úgy írták meg a dalt, hogy kényelmes legyen. Maga a forgatás is fárasztó volt, de nagyon élveztem. Ráadásul az utolsó rész karanténhelyzetben került képernyőre, így még a szokásosnál is több emberhez jutott el. Nagyon nagy sikere volt. Ez jól esik a színésznek, jó, hogy a hangomat is megtudtam mutatni a sorozatban.

Nemrég jelent meg exkluzív beszámolónk A mi kis falunk stúdiójáról, ahol bemutatjuk hogy néznek ki valójában a produkcióhoz nemrég épített díszletek. A sorozat 5. évadzárója szombaton 20 órakor kerül képernyőre az RTL Klubon, június 14-től pedig minden hétköznap este újra láthatóak lesznek a sorozat korábbi epizódjai.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en