A tavalyi év végén A mi kis falunk forgatási és stúdiólátogatásán a sorozat több szereplőjével is beszélgettünk. A Janót alakító Reviczky Gáborral készült anyagunk itt olvasható, most pedig a Piroskát játszó Zsurzs Kati következik. A színésznő elmesélte, hogy a produkció indulásakor mennyire drukkolt a szériának és mit szólt az eredményeihez. Kérdeztük arról, milyen 4 év után stúdióban is forgatni, valamint, hogy vissza szokta-e nézni a szerepeit. Elmondta, mit gondol a karakteréről és felidézett néhány emlékezetes jelenetet az elmúlt évekből.

hirdetés

Olyan sorozatokban is játszott, mint a Szomszédok, és A mi kis falunk is hasonló mérföldkő a magyar televíziózásban. Hogy éli meg, hogy megint egy ilyen felkapott sorozatban szerepel?
Hát az ember nagyon örül, mivel nem tudtuk előre, hogy ezt, hogy fogják fogadni. Én csak drukkolni tudtam, hogy szeressék, mert ez egy szeretnivaló sorozat. Arra, hogy ekkora siker lesz, senki sem számított. Részemről minden várakozást felülmúlt ez a válasz.

Vissza szokta nézni a szerepeit?
Ha véletlenül ráakadok, belenézek, de nem jellemző. Az ember fél is tőle, hogy mit fog látni. Az az igazság, hogy tanulságos visszanézni, mert sok minden nem úgy történik, ahogy az ember belülről érzi, vagy épp elképzeli. És azt mondom, hogy na, megnézem, hogyan vágtak meg egy jelenetet. Az nagyon érdekel, hogy mi maradt meg belőle. Az érdekes.

A nézők fel szokták ismerni az utcán, megállítják egy közös kép erejéig?
Ritkán. Ez érdekes, annyira civil vagyok az utcán, hogy eszükbe sem jut, hogy én színész lennék. Mióta maszkban vagyunk, azóta ez különösen így van. Általában, ha megszólalok, akkor felkapják a fejüket, hogy hoppá, ezt ismerik valahonnan. Most, hogy A mi kis falunkban többet látnak, már talán többször beazonosítanak majd.

Mennyire furcsa, hogy most 4 év után stúdióban is forog A mi kis falunk?
Nagyon fura, mert annyira hozzászoktunk azokhoz az igazi illatokhoz, a tapintáshoz, az anyagokhoz, mindenhez. A stúdió sterilebb, de ezt a néző persze nem fogja észrevenni.

Mit mondana a karakteréről? Pletykás asszony, ez egy visszatérő motívum.
Ez egy archetípus, ha úgy vesszük. Piroska jó fej és vicces is. Meg nagyon tipikus az ő pletykálkodása, mindenre figyel. Egyedül él, ez az élete, hogy állandóan mások dolgába üti az orrát.

Van olyan jelenet, ami nagyon vicces, jellegzetes vagy emlékezetes volt és ezért nagyon megmaradt Önben?
A szexes jelenet az nagyon édes volt, azt szerettem. Az a jó ezekben, ha halál komolyan csinálja az ember. De mi menet közben nagyon sokat nevetünk és ezáltal el tudunk szabadulni az egésztől. A legeleje volt a legemlékezetesebb ilyen szempontból. Amikor sokan voltunk együtt, mivel akkor sokkal több tömegjelenet volt. Ott volt például, amikor megettük a lovamat.

Nemrég jelent meg exkluzív beszámolónk A mi kis falunk stúdiójáról, ahol bemutatjuk hogy néznek ki valójában a produkcióhoz nemrég épített díszletek. A sorozat 5. évadzárója szombaton 20 órakor kerül képernyőre az RTL Klubon, június 14-től pedig minden hétköznap este újra láthatóak lesznek a sorozat korábbi epizódjai.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi