A tavalyi év végén A mi kis falunk forgatási és stúdiólátogatásán a sorozat több szereplőjével is beszélgettünk. Elsőként Reviczky Gáborral, aki Janót, Pajkaszeg állatorvosát és a Pap apját alakítja. Tavaly, először a sorozat belső jeleneteinek nagy részét már nem az eredeti helyszínen, hanem stúdióban forgatták. A színművész elmondta, mik ennek az előnyei és milyen volt számára megszokni ezt az új helyzetet. Ezen kívül azt is elmesélte, hogy egy véletlennek köszönhető a széria szerinte legjobb jelenete, melyet Udvaros Dorottyával közösen forgattak.

hirdetés

Mennyiben volt más a stúdióban forgatni, ahhoz képest amikor Pilisszentléleken dolgoztak?
Az időjárásra való tekintettel százszor kellemesebb stúdióban dolgozni, és technikai előnyei is vannak az operatőrök és a film szempontjából. Pilisszentléleken egy házban forgattunk, ahova a tulajdonosváltás miatt már nem mehettünk. Az én házam és vele együtt az orvosi rendelő ki volt adva egy férfi által, aki, ha jól tudom Németországban dolgozik és már nem akar gyakran visszajönni. Átadta a lányának és ő nem szeretett volna forgatást a házban. Aki már filmeseket beengedett a saját házába, az tudja, hogy miért. Mondjuk, én se engedném be őket (nevet). Ez az oka annak, hogy egy hosszú leállás volt, mert egy másik stúdióban kellett felépíteni a díszletet, és ezért majdnem egy teljes hónapot álltunk. A technikai előnye a belső forgatásoknak az, hogy nem határozza meg az alapfelépítmény az operatőr lehetőségeit. Van, amikor nem sikerül, hogy kijöjjön az a kép, ami szükséges lenne. Most viszont nem kell vacakolni, míg ott nem lehet kibontani a falat, mert az egy építmény, itt kibontják az egyik falat, arrébb teszik és az illúzió nemcsak, hogy ugyanaz, hanem sokkal jobb képet tud szerkeszteni az operatőr.

Nem volt fura megszokni az első stúdiós forgatásoknál, hogy amikor kimegy, akkor nem a kert várja, hanem a stúdiófalak és az épület?
Nem, egyáltalán nem. Az ember ezeket megszokja és alkalmazkodik hozzá. De az a furcsa, hogyha a rendelőből kinézek, akkor kívül a valóságos szemben lévő házat látom, amit háromdimenziós képben megcsináltak. Úgyhogy este olyan érzése van az embernek, hogy Pilisszentléleken még tök világos van, mert állandóan ugyanaz a nappali kép látszik.

A nézők nagyon kedvelik az Ön állatorvos karakterét, Janót. Mit gondol, kivel működik a legjobban együtt a karakter? Amikor a fiát ekézi, vagy Csuja Imrével, a polgármesterrel?
Hál’ Istennek ebben a sorozatban elég jó színészek játszanak, tulajdonképpen mindenki az. Ez a titka, hogy jól érezzük magunkat, jól tudunk játszani egymással. Különösen Imivel, a fiammal és Udvaros Dorottyával. Tulajdonképpen egy véletlennek köszönhetően a sorozat legjobb jelenete pont Dorottya és köztem volt (a 3. évad 5. részében – szerk.). Történt egy véletlen baleset, mert ugyan ittunk az asztalnál, de ő felpattant és teljesen véletlenül megbotlott és beesett az én tolókocsijaim és vödreim, meg minden eszköz közé. Én nem tudtam, hogy mit csináljak. Ugye egy férfi ilyenkor mit csinál? Felpattan és megpróbál segíteni, de hát a jelenet nem az volt. Mindenesetre elindultam és Dorottya, mintha mi se történt volna, kijött a sok cucc közül és úgy megcsinálta a monológot, hogy az hihetetlen. Ezt, úgy ahogy volt, meghagyták. Ezt még egyszer ugye nem lehet felvenni. Végül ez lett a sorozat egyik legsikeresebb jelenete.

Nemrég jelent meg exkluzív beszámolónk A mi kis falunk stúdiójáról, ahol bemutatjuk hogy néznek ki valójában a produkcióhoz nemrég épített díszletek. A sorozat 5. évadzárója szombaton 20 órakor kerül képernyőre az RTL Klubon, június 14-től pedig minden hétköznap este újra láthatóak lesznek a sorozat korábbi epizódjai.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része