A hétvégén jelent meg a SorozatWikin az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával készült évértékelő interjú podcast formájában. Kolosi Péter azon kívül, hogy részletesen elemezte a tavalyi évet, több komoly bejelentést is tett a 2024-es évükről. Mivel ezek hanganyagban hallgathatóak meg, a legfontosabb információkat összeszedtük ebben a cikkben.

hirdetés

A Drága örökösök visszatérő, 5. évada tavaly január és május között volt látható az RTL-en, a 6. szezon vetítéséről azonban eddig semmilyen hír nem volt. Kolosi Péter oldalunknak elárulta, hogy a Drága örökösök 6. évada a késő tavaszi és nyári időszakban lesz látható a csatornán. Ezen kívül azt is bejelentette, hogy ez lesz a sorozat utolsó évada.

A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes leleplezte, hogy ki lesz Az ugrás mellett a második vadonatúj idei vetélkedőjük, a The Floor műsorvezetője.

“Egyelőre még nem beszélnék bővebben a formátumról, de annyit elmondanék, hogy a vizualitás, mind a stúdió, mind a játék szempontjából nagyon különleges lesz, ami a mai közösségi médiában telt világban nagyon fontos. A produkció műsorvezetője pedig Szujó Zoltán lesz, aki nálunk még sosem vezetett vetélkedőt. A game show-ra nem kell nagyon sokat várni, legalábbis késő őszig biztosan nem”

– nyilatkozta Kolosi Péter a SorozatWikinek.

Kolosi Péter (Fotó: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

Lesznek olyan produkciók viszont, amik a korábbi bejelentésekkel ellentétben mégsem folytatódnak. Az egyik ilyen a Mellékhatás, melyből végül nem lesz 3. évad.

“Elsősorban azzal magyarázható, hogy idén és az elkövetkező években is sok mindennel készülünk az RTL+-on és muszáj volt olyan döntéseket hozni, hogy bizonyos produkciókat nem folytatunk, mert olyan szinten szálltak el a produkciós költségek, főleg fikció tekintetében, de persze nem csak a sorozatokat érintve. Ezért nehezebben hozunk meg egy-egy pozitív döntést, egy-egy sorozat folytatásával kapcsolatban. Így végül arra jutottunk, hogy bár a Mellékhatás számunkra mindenképpen egy nagyon kedves sorozat, de azt az összeget, amit a 3. évadra költöttünk volna, inkább újdonságokra fogjuk fektetni.”

– magyarázta a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes.

Még tavaly májusban egy konferencián a két nagy tévétársaság programigazgatója egy óra különbséggel jelentetett be, egy-egy itthon még nem látható műtárgykereskedő produkciót, a Cash or Trash Kincsvadászok címmel pedig a TV2-n azóta el is indult. Az RTL-es Best Bidről azonban azóta semmilyen hír nem érkezett.

“Úgy döntöttünk, hogy ezt a műsort egyelőre nem készítjük el. Létezik most is egy ilyen formátum a magyar televíziósban, de nem az RTL-en és még sikeres is, nem biztos, hogy nekünk ugyanezt kell csinálni”

– árulta el az oldalunk podcast műsorában Kolosi Péter.

Ezeken kívül a szakember megerősítette a SorozatWiki korábbi információit, hogy nem lesz az Apatigrisnek 4. szezonja, valamint arra utalt, hogy a Kanapéhuszárokból sem készül folytatás.

Még februárban derült ki, hogy idén nyáron érkezik a ValóVilág 12. évada, de akkor az RTL csak annyit árult el, hogy streamingen és lineáris tévében is látható lesz. A programigazgató oldalunknak most elmondta, hogy a reality elődlegesen az RTL+-ra érkezik és úgy fogalmazott, hogy aki a teljes ValóVilág élményt látni akarja, az ott kell keresse. Ismét itt lesz elérhető a műsor 24 órás stream-je is. A produkció összefoglalói azonban a Coolon is megtekinthetővé válnak majd.

Kolosi Péternek két olyan nagy bejelentése is volt, amit a évértékelő interjú címében is kiemeltünk, de azért most itt is megemlítjük. A SorozatWiki műsorában leplezte le, hogy idén visszatér a Kalandra Fal! az RTL-re. A produkció, mivel 15 éve nagyon nézett volt, de akkor valamiért nem folytatták, ezért a programigazgató arra számít, hogy most is nagy siker lesz. Azonban elárulta, hogy a műsorvezető-párosa nem ugyanaz lesz, mint régen, így nem a Sebestyén Balázs-Vadon Jani duóból áll majd.

A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes utolsó nagy bejelentése, hogy 2024-ben visszatér az Álarcos énekes.

A Kolosi Péterrel készült teljes évértékelő interjú itt hallgatható meg.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra