Másfél év után távozik Szabó András Tibor, a magyar Viasat vezérigazgatója és az RTL Klubnál folytatja. Az RTL Magyarország októbertől létrehozza a digitális és fejlesztési igazgatóságot és ennek a vezetését bízzák Szabó András Tiborra. Részletek a csatorna közleményében:

Az október 1-től felálló új szervezeti egység vezetője Szabó András Tibor lesz, aki az elmúlt időszakban a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatói és a Modern Times Group kelet-európai operatív vezetői pozícióját töltötte be. Utóbbi pozícióban többek között az MTG magyarországi, csehországi, bulgáriai és balti államokbeli digitális és üzletfejlesztési tevékenységéért is felelt.

hirdetés

Az RTL Magyarországnál az ő feladata lesz, hogy Magyarország vezető médiavállalkozásának egy egységes digitális stratégiája alakuljon ki, illetve valamennyi digitális tevékenységét és kezdeményezést egy igazgatóságba egységesítve összehangolja ezen területek munkáját. A társaság fő célja, hogy az RTL a jövőben erős digitális szereplője legyen a piacnak. Ennek megfelelően az eddiginél is több digitális tartalom előállítását és számos technikai fejlesztést tervez a cég.

„A digitális jövőt – egy hagyományos, piacvezető televíziós csoportként – a digitális, specializált tartalmak mentén látjuk, amelyek ráépülnek az RTL Magyarország már meglévő, nagyon erős televíziós brandjeire, tartalmaira. Ezt saját fejlesztésekkel, illetve különböző partnerségek megkötésével kívánjuk elérni a jövőben. Ezzel párhuzamosan egy egységes VOD (video on demand) és OTT (over the top) stratégiát szeretnénk kialakítani, amely figyelembe veszi a nézők komplexebb és rugalmasabb tartalomszolgáltatás iránti igényét.” – mondta el jövőbeni terveit Szabó András Tibor.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra