Ritkán fordul elő, hogy az egyszeri tévés újságíró Amerikában érezheti magát egy magyar rendezvényen, az HBO azonban évről-évre képes arra, hogy hasonló bravúrt hozzon össze. Hogy azt érzékeltesse, hogy igenis ünnepélyes megnyitón jár az ember, ahol a sztárokat érdemes fotózni. Ahol a magyar színész is sztárnak érezheti magát. A Társas játék és a Terápia esetében évadról-vadra sikerül ez a csatornának, most éppen Mácsai Pál vezérletével vonult végig a stáb a RAM Colosseum feljáróján, hogy aztán a nagyvásznon láthassa a közönség, ahogy Alföldi Róbert felkonferálását követően új részekkel folytatódik a magyar foteldráma.

Az ünnepélyes díszbemutatón olyan ismert arcok tették tiszteletüket, mint Osvárt Andrea, Oroszlán Szonja, Fluor, vagy éppen az a Halott Pénz, akinek a Farkasok dala című száma kísérte végig a Terápia második évados előzeteseit. A vörös szőnyeges felhajtáson a Társas játékból feltűnt a kétballábas karaktert játszó Gazsó György és a nők kedvence, a jellegzetes orgánummal megáldott Thuróczy Szabolcs, valamint az a Sztarenki Dóra, aki a Terápia első évadának egyik közönségkedvence lett. Sőt, azt mondhatjuk, hogy a szakma is szinte megőrült az HBO fiatal felfedezettjéért, akit a sorozat új évadában Kurta Niké pótolhat. Már, ha hiszünk Mácsai Pálnak, aki a SorozatWikinek is csak dicsérni tudta az idei szezon feltörekvőjét. Cikkünk a sajtótájékoztatóról itt olvasható, érdemes végignézegetni, mert nem csupán a főszereplők javával, de a készítőgárdával is bővebben beszélgettünk a Terápia második évadáról.

A vörös szőnyeges bevonulást követően mindenki elfoglalta a helyét a RAM Colosseum dísztermében, ahol levetítésre került a Terápia új etapjának első öt része. Ezek közül a hétfőt, keddet, pénteket teljes egészében láttuk, míg a szerdát és a csütörtököt mindössze rövidített formában. Erről kritikát is írtunk, mely itt olvasható el, összességében a Terápia új évada kiemelkedik az átlagos magyar tévésorozatok közül, a 6/10-es értékelés erre utal, na meg arra, hogy mindig van hova fejlődni. Még akkor is, ha az irány alapvetően már jó. A vetítést egyébként az X-Faktor egyik mentorja, Alföldi Róbert konferálta fel, aki jóval másként közelítette meg a sorozatot, mint annak idején Hajós András a Társas játékot. Rajta kívül Benda Gergely, az HBO country managere is szóhoz jutott, aki néhány szóban méltatta a stábot, mely a vetítés után fel is vonult a színpadon. Vastaps kísérte a lépteiket, Mácsaiék egyértelműen meggyőzték a nézőket.

hirdetés

Az esemény persze itt még nem ért véget, hiszen folytatódott még a buli. A sztárok, újságírók és meghívott vendégek megtalálhatták számításukat, a RAM Colosseum körfolyosóján ugyanis a Terápia szellemében felállított díszlet, valamint a félig nyitott helyiségben helyet foglaló koktélbár is az HBO sorozatának szellemiségét tükrözte. Abszolút intellektuális környezetben lehetett iszogatni, eszegetni, miközben még a Terápia főszereplői is fel-felbukkantak, akik egy-egy közös fotó, jó szó erejéig bárkivel megálltak beszélgetni. A díszbemutatón jól éreztük magunkat, mindig jó látni, hogy nem csak Hollywoodban áll már egy szinten a tévéipar a filmiparral, a magyar HBO is mindent megtesz azért, hogy minőségi produkciókkal lássa el a nézőket. (Fotók: Sdg/SorozatWiki)

Egy régi ismerős és egy újonc: Szamosi Zsófia és Surányi Áron
Nagy Zsolt, a Terápia macsója
Péterfy Bori és a Terápia két rendezője, Nagypál Orsi és Gigor Attila
Péterfy Bori ügyvédnőt alakít a 2. évadban
A Terápia nagy “öregjei”: Máté Gábor, Csákányi Eszter és Mácsai Pál
A főszereplők és a készítők a vastapsot fogadják
A sajtó képviselői és a Terápia sztárjai könnyed zenével és koktélozással oldódtak fel az ünnepélyes eseményen

hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját