Az AMC-t többnyire a minőségi drámákról ismerjük, hisz a kábelcsatornán fut a Totál szívás (Breaking Bad) és a Mad Men – Reklámőrültek is, amiket az RTL Klub és a Viasat már bemutatott idehaza. Most csatlakozik a körhöz a Gyilkosság (The Killing) – ahogy májusban azt már itt megírtuk -, ami lassú folyású történetével, melankolikus fényképezésével és nagyszerű főszereplőivel vált kedvenccé a tévénézők körében. Adott két nyomott hangulatú detektív, egy rejtélyes körülmények között meggyilkolt lány és az utóbbi idők egyik legjobb alapanyaga, a dán Forbrydelsen, amiből sokat merít az amerikai feldolgozás.
Ennek ellenére az újragondolás az élvezhetőbb sorozat, az első két évad egyetlen ügyet dolgoz fel, így a CSI 1 rész, 1 bűntény kissé már unalmas receptjén változtat a Gyilkosság (The Killing), aminek jelenleg a 3. szezonja fut Amerikában. Idehaza július 3-án, szerdán, 21:05-kor veszi kezdetét a Veena Sud által készített dráma, aki korábban a Gyilkos elméken is dolgozott már.

A történet hivatalos ismertetője: Sarah Linden nyomozó arra készül, hogy új életet kezdjen kisfiával együtt egy új városban egy új férfi oldalán, amikor utolsó munkanapján egy erőszakos bűncselekmény helyszínére hívják. Holttest ugyan nincs, csak egy véres női pulóver és egy Stan Larsen nevére szóló bankkártya nyomán indulhat el Linden nyomozó és utódja, a gyilkossági csoporthoz a kábítószeresektől frissen átkerült Stephen Holder. Kiderül, hogy Larsen 17 éves lánya, Rosie nem a barátnőjénél töltötte a hétvégét, ahogy a szülei tudták, vagyis péntek este óta senki sem tud a hollétéről. A rendőrség nyomozásától függetlenül a szülők, Mitch és Stan is lázas keresésbe kezdenek lányuk után… Az Egy gyilkos ügy című világsikerű dán bűnügyi tévéfilmsorozat amerikai remake-je az esős-borús Seattle városában játszódik.

Előzetes érkezett a TV2 hétfőn induló vadonatúj török sorozatához

Testvérsorozatot kap a Netflix egyik legsikeresebb szériája

Véget ért A nagy pénzrablás utolsó évadának forgatása

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz