Az áprilisi premierek után bemutatjuk, hogy milyen sorozatpremierek érkeznek a Netflixre májusban. Ismét számos újdonsággal és friss évaddal bővül a platform kínálata. Ezek többsége a Netflix saját gyártású szériája és a világpremierrel egy időben érkezik hazánkban. Bűnügyi drámák, vígjátékok és adaptációk is jönnek, ráadásul több nemzet sorozatait is megtekinthetjük ettől a hónaptól.

hirdetés

Május 4-től elérhető A felhők felett három méterrel (Summertime) 8 részes 3. évada. A történet szerint két, nagyon különböző életet élő fiatal egymásba szeret egy olasz tengerparti nyaralás során. Az olasz széria Federico Moccia könyvsorozata alapján készül. 4-től lesz látható A jelentéktelen (El marginal) utolsó, 5. etapja is. A volt rendőr egy börtönbe beszivárogva nyomoz egy emberrablás ügyében. Veszélyes bűnözők veszik őt körül, akik nem tudják valódi identitását. A bűnügyi dráma törénete 6 epizóddal ér véget.

5-én három újdonság érkezik a platformra. Ekkor kerül be a Netflix kínálatába Mike Myers vadonatúj sorozata, A pentavirátus (The Pentaverate) is. A világ eseményeit évszázadok óta alakító titkos társaságot belső fenyegetés veszélyezteti. Vajon egy kanadai riporter megmentheti őket és a világot? A 6 részes produkcióban Mike Myers nem csak a főszerepet játsza el, hanem ő az írója és alkotója is. Szintén ezen a napon indul egy új minisorozat Bill Skarsgård főszereplésével. A Clark című széria Clark Olofsson, a Stockholm-szindróma kifejezést ihlető, ellentmondásos bűnöző hihetetlen történetét, saját igazságait és hazugságait mutatja be. A 6 epizódból álló produkciót Jonas Åkerlund (Szélsőség) rendezte.

Május 5-én lesz a premiere egy újabb minisorozatnak, A vér kötelékének (Blood Sisters) is. A produkció a Netflix első saját gyártású nigériai sorozata. Sarah és Kemi legjobb barátnők, akiket immár egy veszedelmes titok is összeköt. Menekülniük kell, amikor egy gazdag vőlegény eltűnik az eljegyzési partiján. 6-án jön egy friss spanyol thriller széria, az Üdvözöl az Éden! (Welcome to Eden / Bienvenidos a Edén). A 8 részes történet szerint egy csapat fiatal bulizni indul egy távoli szigetre, azonban a csábító paradicsom, amely rájuk vár, veszélyes titkokat és csapdákat rejt.

Ugyancsak 6-án debütál az Annarasumanara: A varázslat hangja (The Sound of Magic) 1. évada. A koreai zenés drámában egy elhagyatott vidámparkban élő bűvész gondtalanná és reménytelivé varázsolja egy kiábrándult tini kíméletlen hétköznapjait. 10-én kerül be a streaming szolgáltató kínálatába a Dolgozó anyák (Workin’ Moms) 6. etapja. 4 anyuka visszatér a munka világába és próbálja egyensúlyban tartani a gyermeknevelést, a munkahelyi problémákat és a szerelmet. A vígjátéksorozat 13 részes szezonját a CBS csatorna januárban kezdte el vetíteni heti rendszerességgel.

Május 11-én lesz a premiere a 42 nap sötétség (42 Days of Darkness / 42 días en la oscuridad) című új chilei sorozatnak. Egy nő eszeveszett keresésbe kezd egy chilei városban eltűnt nővére után az ügyet övező hatalmas médiafelhajtás és rendőrségi nyomozás közepette. A széria igaz történet alapján készült. Szintén 11-én érkezik a brazil bűnügyi drámának, a Testvérviszálynak (Brotherhood / Irmandade) a 2. etapja. Egy tisztességes ügyvéd erkölcsi válaszúthoz érkezik, miután egy rendőr arra kényszeríti, hogy információkat szállítson bebörtönzött bátyjáról, aki egy bűnbanda vezére. A főszerepet a brazil énekes-színész Seu Jorge (Pelé, Isten városa) alakítja.

12-én egy vadonatúj dél-afrikai drámasorozat jön a platformra, Kegyetlen szépség (Savage Beauty) címmel. A szériában egy tragikus múltja miatt bosszút forraló rejtélyes nő beépül egy befolyásos családba, amelynek egy egész kozmetikai birodalom – és számos sötét titok – van a birtokában. 13-án indul a Michael Connelly bestsellerei alapján készült jogi dráma, Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) 1. szezonja. A 10 részes széria középpontjában egy baleset után háttérbe szorult Los Angeles-i ügyvéd, Mickey Haller áll, aki újraindítja karrierjét – és Lincolnját, a védjegyét–, amikor elvállal egy gyilkossági ügyet.

13-án debütál az Új lehetőségek (New Heights / Neumatt) 1. évada. Mikor a pénzügyi tanácsadó Michi Wyss megörökli apja gondokkal küszködő farmját, szembe kell néznie vidéki múltjával és családja jövőjével. A 8 epizódos svájci dráma nem a Netflix saját gyártása, először 2021 szeptemberében mutatták be a hazájában. 18-tól lesz elérhető a Ki ölte meg Sarat? (Who Killed Sara?) 3. és egyben utolsó etapja. A történet szerint egy Alex nevű férfi eltökélte, hogy bosszút áll és bebizonyítja, hogy tévesen ítélték el húga megöléséért, és nem csupán a bűncselekmény valódi elkövetőjét akarja leleplezni. Az eredeti tervek szerint június 1-jén mutatták volna be a a mexikói drámasorozat lezárását.

Május 27-én érkezik a Stranger Things 4. évadának 5 részből álló első fele. Egy fiatal fiú eltűnését követően a kisváros lakói titkos kísérletekre, rémisztő természetfeletti erőkre és egy furcsa kislányra derítenek fényt. A szezon cselekménye több szálon fog futni, hiszen Kalifornia és Hawkins mellett az Oroszországban raboskodó Hoppert is láthatjuk majd. Az alkotók azt is elárulták, hogy a friss etap mindegyik része több, mint egy órás lesz. A produkciónak ezúttal magyar vonatkozása is van, hiszen 2 epizódot Antal Nimród rendezett. A friss évad második fele június 1-jén válik elérhetővé a platformon.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna