A The Witcher első szezonja tavaly decemberben érkezett meg a Netflixre. A Vaják regények televíziós adaptációja egy Ríviai Geralt nevű mutánsról szól, aki pénzért vadászik szörnyekre. A nézők és a szakma szerint Az Acélember korábbi sztárja, Henry Cavill tökéletes választás volt a főszerepre, de a Joey Batey által játszott Kökörcsin is a közönség egyik kedvence lett. A harsány bárd tökéletes ellentettje volt a hallgatag szörnyvadásznak, akinek még egy, a sorozathoz kapcsolódó slágerdalt is köszönhetünk. Kevesen tudják azonban, hogy Kökörcsin szerepéről Batey kis híján lecsúszott és majdnem egy másik színészt bíztak meg a szereplő eljátszásával.

“Kökörcsin szereplőválogatása igazi rémálom volt. Rengeteg színészt meghallgattunk, azonban egyikük sem volt olyan karizmatikus, vonzó és játékos, mint akit Sapkowski megálmodott. Különösen megnehezítette a dolgunkat, hogy olyat kerestünk, aki még a lanton is tudott játszani. Kis híján feladtuk a dolgot, és hajlottunk rá, hogy megalkudjunk egy olyan színésszel, aki nem tökéletes, de közel áll ahhoz, amit elképzeltünk. Ekkor jött Joey Batey ügynöke, aki beajánlotta nekünk a fiatal tehetséget. 24 órát adtunk neki a felkészülésre, ez idő alatt bemagolt két jelenetet, egy kölcsönkért lanton megtanult egy dalt eljátszani és Kökörcsinnek öltözve érkezett meg a castingra. Egyből meggyőzött minket” – mondta Sophie Holland, a sorozat castingért felelős szakembere a brit Metrónak.

A produkció forgatása éppen Nagy-Britanniában zajlott, amikor a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani a munkálatokat. A stábtagok közül a Trónok harca korábbi sztárja, Kristofer Hivju is megfertőződött. A felvételek a legtöbb külföldi filmhez és sorozathoz hasonlóan március közepe óta szünetelnek. A legfrissebb hírek szerint a The Witcher új részeinek forgatását augusztusban folytathatják, így a második etap 2021-re tervezett premierdátuma egyelőre nincs veszélyben.

hirdetés
hirdetés

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon