Az X-Faktor az elmúlt 5 év legsikeresebb televíziós műsora Magyarországon. Az első években 2-3 millió közötti nézettséggel messze letarolta a szombat estéket és azóta sem volt olyan produkció, ami akár megközelítette volna a tehetségkutató számait. A 4. szezonra elkezdtek csökkenni a műsor számai és már csak közepes eredményeket produkált. A tavalyi 5. évadra tovább zuhant a nézettsége és ugyan a legtöbb héten ekkor is az X-Faktor végzett a toplisták élén, de a korábbi sikereket és a hatalmas költségvetést látva, valamint azt, hogy a jóval olcsóbb Sztárban Sztár milyen jól teljesített, bátran kimondhatjuk, hogy 2014-ben nagyon rosszul teljesített az RTL Klub tehetségkutatója. Ezért is volt meglepő, hogy a csatorna novemberben bejelentette a folytatást, a 2015-ös 6. évaddal.

Az RTL Klub vezetősége azonban nemrég meggondolta magát és elkaszálta az X-Faktort – tudta meg a Blikk. Így 2015-ben nem folytatódik a 6. évaddal és jó esély van arra, hogy később sem tér vissza a show. A bukás egyértelműen az utolsó etap szörnyű nézettsége miatt lehetett, de ezzel együtt továbbra is kijelenthető, hogy az 5 év egészét nézve, az X-Faktor hatalmas siker volt Magyarországon.

Kolosi Péterék természetesen idén sem hagyják az RTL Klub nézőit nagyszabású show-műsor nélkül és már az is kiderült, hogy mivel helyettesítik az X-Faktort. A csatorna az angol Got Talent formátumot vásárolta meg, mely Hungary”s Got Talent címmel ősszel kerül képernyőre. A produkció szintén egy tehetségkutató, de a Csillag születikhez hasonlóan nem korlátozódik énekesekre. Az új műsort hamarosan egy bővebb cikkben mutatjuk be.

hirdetés
hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra