A hétvégén jelent meg a SorozatWikin az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával készült évértékelő interjú podcast formájában. Kolosi Péter azon kívül, hogy részletesen elemezte a tavalyi évet, több komoly bejelentést is tett a 2024-es évükről. Mivel ezek hanganyagban hallgathatóak meg, a legfontosabb információkat összeszedtük ebben a cikkben.

hirdetés

A Drága örökösök visszatérő, 5. évada tavaly január és május között volt látható az RTL-en, a 6. szezon vetítéséről azonban eddig semmilyen hír nem volt. Kolosi Péter oldalunknak elárulta, hogy a Drága örökösök 6. évada a késő tavaszi és nyári időszakban lesz látható a csatornán. Ezen kívül azt is bejelentette, hogy ez lesz a sorozat utolsó évada.

A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes leleplezte, hogy ki lesz Az ugrás mellett a második vadonatúj idei vetélkedőjük, a The Floor műsorvezetője.

“Egyelőre még nem beszélnék bővebben a formátumról, de annyit elmondanék, hogy a vizualitás, mind a stúdió, mind a játék szempontjából nagyon különleges lesz, ami a mai közösségi médiában telt világban nagyon fontos. A produkció műsorvezetője pedig Szujó Zoltán lesz, aki nálunk még sosem vezetett vetélkedőt. A game show-ra nem kell nagyon sokat várni, legalábbis késő őszig biztosan nem”

– nyilatkozta Kolosi Péter a SorozatWikinek.

Kolosi Péter (Fotó: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

Lesznek olyan produkciók viszont, amik a korábbi bejelentésekkel ellentétben mégsem folytatódnak. Az egyik ilyen a Mellékhatás, melyből végül nem lesz 3. évad.

“Elsősorban azzal magyarázható, hogy idén és az elkövetkező években is sok mindennel készülünk az RTL+-on és muszáj volt olyan döntéseket hozni, hogy bizonyos produkciókat nem folytatunk, mert olyan szinten szálltak el a produkciós költségek, főleg fikció tekintetében, de persze nem csak a sorozatokat érintve. Ezért nehezebben hozunk meg egy-egy pozitív döntést, egy-egy sorozat folytatásával kapcsolatban. Így végül arra jutottunk, hogy bár a Mellékhatás számunkra mindenképpen egy nagyon kedves sorozat, de azt az összeget, amit a 3. évadra költöttünk volna, inkább újdonságokra fogjuk fektetni.”

– magyarázta a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes.

Még tavaly májusban egy konferencián a két nagy tévétársaság programigazgatója egy óra különbséggel jelentetett be, egy-egy itthon még nem látható műtárgykereskedő produkciót, a Cash or Trash Kincsvadászok címmel pedig a TV2-n azóta el is indult. Az RTL-es Best Bidről azonban azóta semmilyen hír nem érkezett.

“Úgy döntöttünk, hogy ezt a műsort egyelőre nem készítjük el. Létezik most is egy ilyen formátum a magyar televíziósban, de nem az RTL-en és még sikeres is, nem biztos, hogy nekünk ugyanezt kell csinálni”

– árulta el az oldalunk podcast műsorában Kolosi Péter.

Ezeken kívül a szakember megerősítette a SorozatWiki korábbi információit, hogy nem lesz az Apatigrisnek 4. szezonja, valamint arra utalt, hogy a Kanapéhuszárokból sem készül folytatás.

Még februárban derült ki, hogy idén nyáron érkezik a ValóVilág 12. évada, de akkor az RTL csak annyit árult el, hogy streamingen és lineáris tévében is látható lesz. A programigazgató oldalunknak most elmondta, hogy a reality elődlegesen az RTL+-ra érkezik és úgy fogalmazott, hogy aki a teljes ValóVilág élményt látni akarja, az ott kell keresse. Ismét itt lesz elérhető a műsor 24 órás stream-je is. A produkció összefoglalói azonban a Coolon is megtekinthetővé válnak majd.

Kolosi Péternek két olyan nagy bejelentése is volt, amit a évértékelő interjú címében is kiemeltünk, de azért most itt is megemlítjük. A SorozatWiki műsorában leplezte le, hogy idén visszatér a Kalandra Fal! az RTL-re. A produkció, mivel 15 éve nagyon nézett volt, de akkor valamiért nem folytatták, ezért a programigazgató arra számít, hogy most is nagy siker lesz. Azonban elárulta, hogy a műsorvezető-párosa nem ugyanaz lesz, mint régen, így nem a Sebestyén Balázs-Vadon Jani duóból áll majd.

A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes utolsó nagy bejelentése, hogy 2024-ben visszatér az Álarcos énekes.

A Kolosi Péterrel készült teljes évértékelő interjú itt hallgatható meg.

hirdetés

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon