A tavalyi évhez hasonlóan az HBO Max idén is közzétette, hogy 2023-ban mely produkciók érdekelték a legtöbb hazai felhasználót a streaming szolgáltatón. Az alkotásokat külföldi filmek, sorozatok és magyar produkciók szerint osztották fel, így kiderült, hogy ezekben a kategóriákban melyek voltak a legnézettebbek tavaly. A szériák és a filmek közül kiemeltünk néhányat, a teljes toplisták pedig a cikk alatt találhatóak.

The Last of Us

A Magyarországon a legnézettebb sorozatokat felvonultató lista élén a The Last of Us áll. A Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével készült széria világszerte is hatalmas népszerűségre tett szert, ugyanis több mint 21 millió nézőt érdekelt. A toplista második helyén a Rick és Morty animációs sorozat áll, amelynek legutóbbi, 7. évada csupán néhány hónapja, október 16-án debütált a streaming szolgáltatón. A harmadik helyet a Szex és New York spinoffja, az És egyszer csak… (And Just Like That…) foglalja el, ami a nyáron megjelent 2. szezonjával érdemelte ki a dobogó alsó fokát. A listán többek közt megtalálható még az HBO saját gyártású magyar realityje, A híd, a 2019-ben véget ért Trónok harca (Game of Thrones) és annak testvérsorozata, a Sárkányok háza (House of the Dragon).

hirdetés
Advertisement

Harry Potter és a bölcsek köve

Az HBO Maxon megtalálható, összes film hazai nézettségét tekintve, a Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) lett tavaly az első helyezett. A varázsló világról szóló franchise rengeteg magyar felhasználót érdekel, ugyanis négy további filmje is megtalálható a listán. A J. K. Rowling könyvsorozatán alapuló produkciót a Brad Pitt főszereplésével készült A gyilkos járat (Bullet Train) követi, amely áprilisban, 8 hónappal a magyar mozis premiert követően került be az HBO Max kínálatába. A harmadik helyen Mark Wahlberg és Chiwetel Ejiofor sci-fi – akciófilmje, a Végtelen (Infinite) található. A 10-es listán szerepel még a Jason Statham nevével fémjelzett Meg – Az őscápa 2: Az árok (Meg 2: The Trench), a DC Comics azonos nevű karakterén alapuló Black Adam, és 2023 egyik legsikeresebb mozifilmje, a Barbie is, amely bár csak december 15-én jelent meg az HBO Maxon, két hét elég volt ahhoz, hogy a top 10-be kerüljön.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások

A magyar filmeket bemutató lista élére a sci-fi elemekkel átszőtt romantikus vígjáték, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások került. A dobogó második fokán a Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült Larry található. A rapzene segítségével magát kifejező, dadogó fiú történetét a Toldi követi. Az Arany János elbeszélő költeményének főszereplőjének történetét bemutató animációs film egy évvel a mozis bemutató után vált elérhetővé a streaming szolgáltatón. A listán többek közt szerepel még a Barátok közt színészeinek kisjátékfilmje, a Szelfi Egyetem, a természetfölötti jelenségeket bemutató Post Mortem, és a Dobó Kata által rendezett Kölcsönlakás is.

A 10 legnézettebb sorozat az HBO Maxon:
1. The Last of Us
2. Rick és Morty
3. És egyszer csak… (And Just Like That…)
4. Trónok Harca (Game of Thrones)
5. Jóbarátok (Friends)
6. Agymenők (The Big Bang Theory)
7. A híd
8. Fehér Lótusz (The White Lotus)
9. Sárkányok háza (House of the Dragon)
10. Szégyentelenek (Shameless)

A 10 legnézettebb film az HBO Maxon:
1. Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher’s Stone)
2. A gyilkos járat (Bullet Train)
3. Végtelen (Infinite)
4. Meg – Az őscápa 2: Az árok (Meg 2: The Trench)
5. Harry Potter és a titkok kamrája (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
6. Barbie
7. Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
8. Harry Potter és tűz serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire)
9. Black Adam
10. Harry Potter és a főnix rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

A 10 legnézettebb magyar film az HBO Maxon:
1. Zanox – Kockázatok és mellékhatások
2. Larry
3. Toldi
4. Szelfi Egyetem
5. Post Mortem
6. Legjobb tudomásom szerint
7. BUÉK 
8. Kölcsönlakás
9. Hab
10. Pesti Balhé

hirdetés

Brad Pitt, George Clooney és Szabó Kimmel Tamás - ezek a hét legnagyobb streaming premierjei

Októbertől már csak streamingen lehet majd BL-meccseket nézni az RTL-nél

Megérkezett a The Last Of Us 2. évadának első előzetese

Kivételesen nem lesz műsorváltozás hétvégén a TV2-n, ekkor indul a Sztárban sztár és a Megasztár

Európai bestsellert feldolgozó krimisorozat érkezik a SkyShowtime-ra

Rendkívüli műsorváltozás az RTL-en: Váratlanul új évaddal tér vissza Sebestyén Balázs saját műsora