.

Bejelentették A Dal 2016 vadonatúj zsűrijét és versenyzőit

Írta: KTL | 2015. december 15. 17:20
Kedd délután az A38-as hajón tartotta az MTVA A Dal 2016 sajtótájékoztatóját. Az eseményen bejelentették, hogy a négy zsűritagból, csak egy lesz a következő szezonban is jelen, így három vadonatúj ítész érkezik. Leleplezték a műsorba bekerülő 30 dalt és előadóikat is, valamint kiderült, mikor indul az új évad. A rendezvényen továbbá beszélgettünk Harsányi Leventével is. 2016. január 23-án indul A Dal 2016 a Duna TV-n. A produkció továbbra is szombat esténként jelentkezik majd, de a tavalyinál korábbi időpontban, már 19:30-kor. A döntő február 27-én kerül képernyőre. A műsorvezetők személye változatlan marad, továbbra is Tatár Csilla és Harsányi Levente vezetik majd a zenés show-t. A 2015-ös évben nagyon sokan panaszkodtak a szavazási rendszerre, a mobil applikáció ugyanis SMS formájába küldte el a voksokat, így ugyanúgy fizetni kellett érte. Ez a kissé értelmetlen rendszer elvileg megújul és most már valóban ingyen lehet majd szavazni, sőt ezt A Dal honlapján is meg lehet majd tenni.
A legnagyobb változás zsűrit érinti, egy tag kivételével ugyanis teljesen megváltoznak a tagok. Távozik a kezdetektől jelen lévő Rákay Philip és Csiszár Jenő, valamint a pár éve ott ülő Rúzsa Magdi, így kizárólag Pierrot lesz ott 2016-ban is. Új ítészként érkezik Zséda, aki az egyik legismertebb hazai énekesnő, Frenreisz Károly, a Metró, az LGT és a Skorpió tagja és Both Miklós, előadóművész, zeneszerző. A versenyre 372 db pályamű érkezett, melyből idén is 30 kerül be az élő elődöntőkbe. A sajtóeseményen mindegyik dalból mutattak pár másodpercet és közben az is kiderült, hogy kik az előadók: Nika, Patai Anna, Horányi Juli, a Passed, Tolvai Reni, a C.E.T., a ByTheWay, Oláh Gergő, a Karmapolis & Szécsi Böbe, Agárdi Szilvia, az Egy Másik Zenekar, a Maszkura és a Tücsökraj, Benji, Gáspár Laci, Ív, a ParnoGraszt, Mohamed Fatima, Fehérvári Gábor Alfréd, Török Jázmin, a Misztrál, Berkes Olivér, Veres-Kovács Petra, Gájer Bálint, Odett, a Group'n'Swing, Petruska, Palmer Izsák, Kállay Saunders Band, Vásáry André és a B The First. A rendezvény végén Harsányi Leventével beszélgettünk, aki a SorozatWikinek elmondta, hogy 2016-ban a lihegő, művészmegőrző szerepe nem lesz annyira hangsúlyos, mint tavaly. A műsorvezetőt az új dalokról és zsűritagokról is kérdeztük.
„Az új dalokat még nem hallottam. Direkt kértem, hogy legalább tegnap éjjel hadd kapjam meg, nem megyek el az országból, meghallgatom. Bármennyire is az utolsó kapocs vagyok ebben a műsorban, azért fontos lenne tudni milyen dalok lesznek, de nem adták oda, nagy becsben őrizték őket. Annak viszont nagyon örülök, hogy ez az összes tehetségkutató gyűjtőműsoraként funkcionál, ez nem tehetségkutató, hanem tehetségmutató, akiket látunk, feltűnnek különböző műsorokban, azok ide hozzák a jó dalaikat és ez nagy jó dolog” – mondta A Dal 2016 egyik házigazdája. „Érdekes az új zsűri. Kassai tanár úr mondta nekem középiskolában - amikor szakácsnak készültem - hogyha jó az alapanyag, akkor csak jó jöhet és szerintem jó az alapanyag a zsűri terén. Az viszont kérdés, hogy például Frenreisz Káresz - aki jó előadó volt - hogy hogyan fog ő funkcionálni zsűriként, hiszen eddig őt zsűrizték. Kíváncsi leszek Zsédára is, aki önmagában is egy szép, csodálatos nő, ezért annak nem örülök, hogy őt egy asztal mögött kell látni, őt a közönség teljes egészében szereti látni, Pierrot egy visszatérő, aki egy szakmai Herkules, Both Miki pedig egy olyan újdonság lehet, aki kendőzetlenül elmondja majd a véleményét. Az viszont még kérdés, hogy együtt hogyan fognak működni ”- tette hozzá Harsányi Levente a SorozatWikinek. A rendezvényen Pierrot-val is beszélgettünk, melyet hamarosan egy külön cikkben hozunk le. (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

További hírek

Kiderült, hogy kik lesznek A Dal 2020 versenyzői és zsűritagjai

Pápai Joci Origo című dalával megy az idei Eurovízióra (videó)Hozzászólások